Tuto oblast DPH v praxi nevyužívám, tak doporučuji počkat ještě na názor někoho dalšího, ale domnívám se, že:
Místem plnění je jednoznačně Polsko. Tedy vy, jako plátce DPH, fakturujete:
- podnikateli s DIČ, bez DPH v režimu reverse charge
- podnikateli bez DIČ, stejně jako koncovému zákazníkovi
- koncovému zákazníkovi s ČESKOU DPH, pokud souhrnná výše (VŠEM zákazníkům ve VŠECH státech EU) nepřekročí 10 000 EUR
- koncovém zákazníkovi s DPH JEHO země (tedy zde polskou), pokud jste limit překročili. V tom případě se ale musíte buď registrovat jednotlivě v každém státě do kterého budete prodávat a nebo se registrovat do systému One Stop Shop.
- mimo EU vždy bez DPH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
16. 10. 2025 13:45
Dobrý den, jakožto prodejce e-shop jsem nově zaregistrovaná na polském Allegru. Potřebuji vystavit polskému koncovému zákazníkovi fakturu. Jsem plátce DPH v ČR. Jakou daň mu na zboží a dopravu vystavím, 21% nebo 23%? Na FÚ mi nebyli schopni odpovědět, kde je místo plnění, jakou sazbu použít. Děkuji za radu, Ivka