Re: Vypořádání s majitelem,ukončení nájm
Nejasný dotaz:
-byt je v jeho vlastnictví nebo v nájemním domě?
- má nájemní smlouvu na ten byt?když je nájemní?
-na základě čeho tam bydlíte Vy?náj.smlouva, bez smlouvy nebo jak? jak je sjednáno ukončení bydlení?
-nabídl Vám nějakou kompenzaci za uvolnění?
napište zkusím poradit.pájaporadce
Re: Vypořádání s majitelem,ukončení nájm
Je-li Váš nájemní vztah k bytu legální, tak jej lze samozřejmě ukončit mimo jiné i dohodou pronajímatele a nájemce. Pokud Vy takovou dohodu podepíšete za předpokladu/po obdržení odstupného, není to nic proti ničemu. Odstupné Vám dát nemusí, potřeba uvolnit byt pro vlastní bydlení je jedním z výpovědních důvodů, schvalovaných soudem; takže nelze vyloučit, že Vás z toho bytu "přes soud" nakonec stejně dostane.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 1. 2006 12:35
Prosím o radu,
bydlím v bytě s majitelem,
nyní mi dal najevo, ze ma o byt zajem. Kdyz mu ho uvolnim, musi mi dat odstupne v nějaké výši, nebo je to jen na dohodě?