Re: Zatřídění DHM do odpisové skupiny
My něco podobného za cca 150000,- zařadili také pod SKP 29.32.65 (1.skupina)...ale za zkušenějšího se nepovažuju...jinak na telefonních číslech 261 332 321-3 (asi Generální ředitelství cel, ještě jsem to nezkoušel) poskytují každé pondělí a středu od 9.00 do 15.00 informace o zařazení zboží do kódu Harmonizovaného systému (HS) a dle tohoto kódu už lze dohledat přesné SKP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2006 13:11
Na podzim r.2005 koupila zahradnická firma malý zahradnický traktor (seká, mulčuje, sbírá listí) v ceně cca 300 000,- Kč. Nejsem si jista se zatříděním do odpisové skupiny. Ve skupině 1 jsou zahradnické a lesnické stroje - vyjma žacích a ve skupině 2 zemědělské a lesnické traktory a stroje. Zdá se mi však trochu paradoxní srovnávat zemědělský traktor za několik milionů se zahradnickým. Protože mi nebyl schopen poradit ani Finanční úřad ( že si nejsou jisti) prosím zkušenější kolegy, zda se s obdobným případem nesetkali a nemohli by poradit. Děkuji