Re: Zatřídění DHM do odpisové skupiny
My něco podobného za cca 150000,- zařadili také pod SKP 29.32.65 (1.skupina)...ale za zkušenějšího se nepovažuju...jinak na telefonních číslech 261 332 321-3 (asi Generální ředitelství cel, ještě jsem to nezkoušel) poskytují každé pondělí a středu od 9.00 do 15.00 informace o zařazení zboží do kódu Harmonizovaného systému (HS) a dle tohoto kódu už lze dohledat přesné SKP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 1. 2006 13:11
Na podzim r.2005 koupila zahradnická firma malý zahradnický traktor (seká, mulčuje, sbírá listí) v ceně cca 300 000,- Kč. Nejsem si jista se zatříděním do odpisové skupiny. Ve skupině 1 jsou zahradnické a lesnické stroje - vyjma žacích a ve skupině 2 zemědělské a lesnické traktory a stroje. Zdá se mi však trochu paradoxní srovnávat zemědělský traktor za několik milionů se zahradnickým. Protože mi nebyl schopen poradit ani Finanční úřad ( že si nejsou jisti) prosím zkušenější kolegy, zda se s obdobným případem nesetkali a nemohli by poradit. Děkuji