Jasně, takovéhle sídlo je 100% v pořádku. Má to jediné dva háčky:
- Dneska už by snad všechno důležité mělo chodit datovkou, ale raději bych zajistil, aby se pošta z dané adresy k Vám vždy spolehlivě dostala. (Alespoň oskenovaná.) Většinou to není problém, ale některé adresy můžou být bez pošty nebo za příplatek.
- Pokud (až) se budete registrovat k DPH, měl byste uvést do k tomu určené kolonky "skutečné sídlo." Klidně tam vyplňte Vaše (jednatele) trvalé bydliště. Nebo prostě jakoukoliv adresu, kde svoji činnost vykonáváte. Není to veřejné a nemusíte ani dokládat žádný souhlas majitele nemovitosti apod.
Je to naprosto legální, hojně využívané a zcela bezproblémové. Co se týče konkrétních poskytovatelů, tak mám zkušenost se sidlofirmypraha5 (sidlomat s.r.o.) a také může asi klidně doporučit...
Díky za vysvětlení. Jestli tam můžu prostě napsat adresu, odkud pracuju, tak je to v pohodě. Myslel jsem, že je s tím mnohem víc papírování. Popravdě se v těchhle věcech moc nevyznám.
Mezitím jsem si volal do MojeSidlo.cz a vysvětlili mi, že mi s tou administrativou kolem sídla pomůžou. A co se týče skenování pošty, říkali, že na to mají vlastní aplikaci, kam mi všechno posílají, takže bych měl mít přehled o všem důležitém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 11. 2025 14:43
Ahoj lidi,
zakládám menší firmu a řeším, jestli mi bude stačit virtuální adresa, nebo jestli musím mít nějakou skutečnou kancelář. Kamarád mi říkal, že už delší dobu používá MojeSidlo.cz a je s nimi fakt spokojený. Prý mají rychlé vyřizování pošty a všechno funguje, jak má. Nechci ale něco zanedbat z hlediska povinností vůči úřadům. Jak to máte vy? Funguje vám virtuální sídlo bez komplikací?