Dotace z úřadu práce

• (neregistrovaný)

4. 1. 2006 13:29

Dobrý den, prosím o radu.
    V lednu 2005 jsem dostal dotaci z Úřadu práce (dále ÚP) na pořízení hmotného inv.majetku - počítač, při začátku svého podnikání. Smlouva s ÚP na dotaci je jeden rok a v únoru t.r. bude končit. Z dotace jsem pořídil majetek, který mi ÚP schválil. Svoji živnost jsem v lednu 2005 rozjel,ale již v březnu 2005 jsem se dostal do potíží. Živnost mám na obchodního zástupce. Velkoobchod s níž jsem měl sjednanou smlouvu o zastupování ( tento velkoobchod jsem uvedl ve svém podnikatelském záměru při žádosti o dotaci z ÚP) mi tuto smlouvu v březnu zrušil, nevykazoval jsem pro ně rentabilní obchody. Od té doby jsem jenom jezdil, odpovídal na inzeráty na obchodní zástupce a samozřejmě řádně platil zdravotní a sociální pojištění měsíčně.
    Nyní v lednu mě čeká ze strany ÚP kontrola, kde mi mají kontrolovat
    jak inv.majetek pořízený z dotace - jestli ho ještě mám, tak moje
    účetnictví - daňovou evidenci.
    Majetek mám, ale co mám dělat, když jsem de facto od dubna 2005 neměl žádný příjem z podnikání. To že se mnou Velkoobchod
    zrušil smlouvu jsem na ÚP nenahlásil. Mohu být za to postižen?
    Nevím jak při kontrole vysvětlit moji situaci.
    Při kontorle na ÚP mám obavu, jak se mnou budou jednat a jak jim mám předložit peněžní deník, bez příjmu.
    Mohou mi po kontrole inv.majetek, který jsem pořídil z dotace odebrat, když mi bude v únoru končit s ÚP smlouva o dotaci?

Děkuji Vám za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 1. 2006 18:13

ELEN (neregistrovaný)

Re: Dotace z úřadu práce
      Také jsem měla u jednoho podnikatele dotaci. Myslím, že ve smlouvě s ÚP je uvedeno, že musíte podnikat nejméně 2 roky. Při kontrole ale ÚP zjistí, že nemáte příjmy. Pak je možné, že budete muset dotaci vrátit. Pokuste se nějak dohodnout. Bylo by dobré, kdybyste při kontrole již nějaké nové kontakty doložil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).