Musíte si nejdřív vyjasnit, co je mateřská dovolené, rodičovská dovolená a peněžitá pomoc v mateřství. Pak si nastudujte dle metodiky jak se ELDP vyplňuje a napište zde, jak jste ho vytvořila. Pak teprve vám to tu někdo překontroluje, zda to máte správně. Pokud za vás někdo bude dělat vaší práci, tak se to nenaučíte nikdy.
Já vím,mám to takto: křížky mám 4-12 měsíc, jelikož byl porod 1.4. a vyloučených dnů mám 77, není mi ale jasné číslo za celkové dny,doby odečtené 0 a vymezovací základ 0.
Peněžitá pomoc v mateřství končila 19.8.2025,jestli myslíte RD tak ta stále probíhá, jelikož dítěti není ještě ani rok.
Čerpala zaměstnankyně+ mezi MD a RD řádnou dovolenou nebo měla během roku nějaký příjem s odvodem na SP?
Tak v tom případě bude ELDP takto:
Dny - 90 (leden -březen)
Křížky - 4-12
VD - 90
Vyměřovací základ -0
Paní Jasná, jenom se ptám - v tom lednu šla zaměstnankyně podle toho, co tazatelka uvádí, z RD na neschopenku, a to od 18.1. Neměla by se ta VD v lednu počítat až od 18., takže celá VD by byla těch 77, jak měla tazatelka?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
18. 3. 2026 3:38
Dobrý den, prosím o pomoc s vyplněním ELDP, zaměstnankyně do 13.1. mateřská dovolená s prvním dítětem,od 14.1. do 4.2. nemoc a od 5.2. peněžitá pomoc v mateřství.Porod 1.4., nevím,kde budou křížky a jak to bude s VD a s dny.Děkuji moc za radu Monika