Re: Příplatky za přesčasu
Za každou přesčasovou hodinu (tzn. za hodinu odpracovanou navíc, která nebyla vybrána do 3 měsíců jako náhradní volno), náleží příplatek 25% z průměru hodinové mzdy. Problém bude asi v tom, že jistě máte těch přesčasů hodně, víc, než povoluje zákon. Kdyby Vám platili a tím vykazovali všechny přesčasové hodiny, pak by z toho měli při kontrole velký problém. Proto Vám ty hodiny nevykazují a místo příplatku Vám dávají odměny. To za prvé. Za druhé ale - i kdyby počet těch přesčasových hodin byl v normě (tj. 416 v roce) a Vy se domohli toho, aby Vám je vykazovali a dávali 25% příplatek, pak můžete zase počítat s tím, že Vám to vezmou z odměn.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 1. 2006 16:48
Dobrý den chtel bych se optat jak je to s připlatkama za přesčas pracuji u bezpečnostni agentury.Chci vedet jak je možné,že nám penize za přesčas dávají do odměn a v tom tedy nejni započítám připaltek za přesčas.Rád bych se dovědel informace jak pokračovat dále aby firma začala tento příplatek platit...Všichni vime jaká je situace v našem kraji spraci a když jsem se zeptal tak mě bylo odpovězeno .........(Pokud se my to nelibi tak mohu jit).Děkuji za vaši odpovět