Já jsem to dřív přepisovala ručně a zabralo to spoustu času. Teď si u přijatých faktur i účtenek pomáhám přes ctenifaktur.cz. Nahraju PDF nebo sken, klidně i naskenovaný papírový doklad, a ono z toho vytáhne údaje a vyexportuje ISDOC nebo Pohoda XML, který si pak natáhnu do Pohody.
Pro mě je super i to, že to umí doplnit předkontace, takže odpadne další kus ruční práce. Výstup si samozřejmě vždycky kontroluju, ale upřímně mám s tím velmi dobrou zkušenost a chybovost je minimální. Na běžnou agendu pro OSVČ a menší firmy mi to šetří hodně času. A pokud toho člověk nemá moc, je fajn i to, že je to zdarma na menší objem.
My ve firmě taky používáme https://ctenifaktur.cz/, hlavně na přijaté faktury od dodavatelů. Funguje to dobře, ušetří to dost času oproti ručnímu přepisování.
Poslední rok jsme zkoušeli několik nástrojů na zpracování faktur a hlavně vyfocených účtenek. Jako nejspolehlivější řešení za rozumnou cenu nám vyšlo https://ctenifaktur.cz. Nahrajeme tam doklady a pak hromadně exportujeme do Money S3 včetně předkontací.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Pracující důchodci často přehlížejí novou slevu. Mohou přijít o peníze
Mýtus o starobním důchodu: Má vysokoškolský titul vliv na výši penze?
Jak uplatnit slevu na pojistném v novém hlášení? Sociálka nabízí návod
Rodinný byznys, který chce „normální“ lidi naučit žít déle a zdravěji
Přijdou vám některé stávající daně bizarní? V minulosti se danily krby, okna i vousy
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
27. 3. 2026 6:26
Dobrý den, vedu účetnictví v Pohodě pro víc klientů a začínám narážet na to, kolik času mi bere zpracování přijatých faktur. Většina chodí mailem v PDF, něco ještě papírově, takže to pak do Pohody doplňuju dost ručně.
Jak tohle řešíte vy v praxi, když se dokladů sejde víc? Máte na to už nějaký svůj postup, nebo to pořád jedete ručně? Zajímá mě hlavně, co se vám osvědčilo v běžné účetní praxi. Díky.