Já jsem to dřív přepisovala ručně a zabralo to spoustu času. Teď si u přijatých faktur i účtenek pomáhám přes ctenifaktur.cz. Nahraju PDF nebo sken, klidně i naskenovaný papírový doklad, a ono z toho vytáhne údaje a vyexportuje ISDOC nebo Pohoda XML, který si pak natáhnu do Pohody.
Pro mě je super i to, že to umí doplnit předkontace, takže odpadne další kus ruční práce. Výstup si samozřejmě vždycky kontroluju, ale upřímně mám s tím velmi dobrou zkušenost a chybovost je minimální. Na běžnou agendu pro OSVČ a menší firmy mi to šetří hodně času. A pokud toho člověk nemá moc, je fajn i to, že je to zdarma na menší objem.
My ve firmě taky používáme https://ctenifaktur.cz/, hlavně na přijaté faktury od dodavatelů. Funguje to dobře, ušetří to dost času oproti ručnímu přepisování.
Poslední rok jsme zkoušeli několik nástrojů na zpracování faktur a hlavně vyfocených účtenek. Jako nejspolehlivější řešení za rozumnou cenu nám vyšlo https://ctenifaktur.cz. Nahrajeme tam doklady a pak hromadně exportujeme do Money S3 včetně předkontací.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
27. 3. 2026 6:26
Dobrý den, vedu účetnictví v Pohodě pro víc klientů a začínám narážet na to, kolik času mi bere zpracování přijatých faktur. Většina chodí mailem v PDF, něco ještě papírově, takže to pak do Pohody doplňuju dost ručně.
Jak tohle řešíte vy v praxi, když se dokladů sejde víc? Máte na to už nějaký svůj postup, nebo to pořád jedete ručně? Zajímá mě hlavně, co se vám osvědčilo v běžné účetní praxi. Díky.