Děkuji za odpověď. Nevíte ještě prosím, zda se musí dohlašovat údaje také u zaměstnanců, kteří ukončili pracovní poměr k 31.3.2026? Děkuji
Mám zaměstnance, kterému skončila DPP k 31.3.2026. Byl již dříve přihlášen přes ONZ a odhlášený byl také přes ONZ. Když se nyní přihlásím na portále ČSSZ, zvolím registraci zaměstnance a změnu údajů, tak mi to napíše, že tento zaměstnanec nebyl nalezen. To je asi proto, že už je odhlášený. Jak mám provést dohlášení jeho registračních údajů? Děkuji
Dobrý den, teď mi přišla odpověď od OSSZ na můj dotaz. Pokud by to ještě někoho zajímalo:
U zaměstnanců, kteří byli v období od 1.1.2026 do 31.3.2026 odhlášení přes ONZ se údaje přes Registraci zaměstnance - Změna údajů - nedohlašují. Ani to nejde, protože už nejsou v seznamu zaměstnanců.
Obávám se, že ta odpověď je nesmysl. Pokud zadáte OIČ nebo **, mělo by to prý dohledat i "staré" zaměstnance. Jak přesně postupovat přes portál nevím, ale dohlásit údaje se musí i za ty, kteří už skončili. Jak jinak byste pak vytvořila správně JMHZ za leden až březen...
A jak se tu někdo ptal ohledně toho, že je vše nepovinné - je to kvůli tomu, že je to změnový formulář, takže v budoucnu se bude hlásit jen změna, takže nemůžou být kolonky uvedeny jako povinné, protože nikdo neví, jakou změnu budete hlásit. Jsou to pitomci, že to nevymysleli jinak, aby si to měl jak člověk zkontrolovat teď při tom prvním dohlášení údajů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Pracující důchodci často přehlížejí novou slevu. Mohou přijít o peníze
Mýtus o starobním důchodu: Má vysokoškolský titul vliv na výši penze?
Jak uplatnit slevu na pojistném v novém hlášení? Sociálka nabízí návod
Rodinný byznys, který chce „normální“ lidi naučit žít déle a zdravěji
Přijdou vám některé stávající daně bizarní? V minulosti se danily krby, okna i vousy
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
10. 4. 2026 8:50
Dobrý den, jestli jsem to správně pochopila, tak musím do konce dubna dohlásit některé údaje o zaměstnancích (např. vzdělání), které se dříve na OSSZ nehlásily. Všichni zaměstnanci jsou přihlášení přes ONZ už z dřívějška, nyní jsem si stáhla jejich OIČ. Přes jaký formulář mám chybějící údaje zaměstnanců dohlásit? Je to formulář Registrace zaměstnance, kde pak vyberu typ akce "Změna údajů zaměstnance" ? Děkuji moc za radu.