Mám zaměstnance, kterému skončila DPP k 31.3.2026. Byl již dříve přihlášen přes ONZ a odhlášený byl také přes ONZ. Když se nyní přihlásím na portále ČSSZ, zvolím registraci zaměstnance a změnu údajů, tak mi to napíše, že tento zaměstnanec nebyl nalezen. To je asi proto, že už je odhlášený. Jak mám provést dohlášení jeho registračních údajů? Děkuji
Obávám se, že ta odpověď je nesmysl. Pokud zadáte OIČ nebo **, mělo by to prý dohledat i "staré" zaměstnance. Jak přesně postupovat přes portál nevím, ale dohlásit údaje se musí i za ty, kteří už skončili. Jak jinak byste pak vytvořila správně JMHZ za leden až březen...
A jak se tu někdo ptal ohledně toho, že je vše nepovinné - je to kvůli tomu, že je to změnový formulář, takže v budoucnu se bude hlásit jen změna, takže nemůžou být kolonky uvedeny jako povinné, protože nikdo neví, jakou změnu budete hlásit. Jsou to pitomci, že to nevymysleli jinak, aby si to měl jak člověk zkontrolovat teď při tom prvním dohlášení údajů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Lajkování videí za velké peníze? Policie varuje před novým trikem
Papírování kolem aut má skončit. Stát slibuje revoluci v přepisech vozidel
Lidé zjišťují, že jim „mizí roky“ do důchodu. Nová služba ČSSZ odhalila problém
Denisa se svou značkou Lahodný Benedikt vsadila na Instagram. Přišla o účet i obrat
Nábytek jak z Alenky v říši divů. Zuzana vyměnila kancelář za prach a piliny
Klempířův návrh na zrušení koncesionářských poplatků je paskvil, upozorňují úřady
10. 4. 2026 8:50
Dobrý den, jestli jsem to správně pochopila, tak musím do konce dubna dohlásit některé údaje o zaměstnancích (např. vzdělání), které se dříve na OSSZ nehlásily. Všichni zaměstnanci jsou přihlášení přes ONZ už z dřívějška, nyní jsem si stáhla jejich OIČ. Přes jaký formulář mám chybějící údaje zaměstnanců dohlásit? Je to formulář Registrace zaměstnance, kde pak vyberu typ akce "Změna údajů zaměstnance" ? Děkuji moc za radu.