Vyplnila jsem si na zkoušku a orientaci jednoho zaměstnance za 1/26 ručně přímo do tiskopisu JMHZ ČSSZ, je to sice trochu pakárna předatlovat mzdový list a další děsně důležité kolonky včetně měsíčního ELDP. Jejich systém v této ruční formě špatně vyplněné kolonky orámuje červeně a mně tam nakonec zbyly červené kolonky dvě a to ty, které nemůžete sami vyplnit neb si je má dopočítat sám jejich SW z vámi dodaných dat a zatím to ještě nemají aktivní. Zřejmě ještě upravují aby to do 1.5.stihli. Jedná se o propočet částky na sociální pojištění - je to stejné jako když jste ještě třeba za prosinec 25 dělali měsíční hlášení, tak jejich SW výši pojistného dopočítal sám. Neztrácejme hlavu zatím je na termíny čas a snad ten jejich SW vylepší, aby byl uživatelsky příjemnější a hlavně se dalo vše zkontrolovat a uložit jak xml tak pdf formát u sebe na disku a pak po řádné kontrole pdf formátu, znovu natáhnout do jejich SW a opravit a pak opravené a 100% správné teprve do jejich systému odeslat.
Podařilo se mi 21.4. odeslat JMHZ za 1.-3./26 každé jednotlivě podáním dat z účetního softwaru. V podání se objevilo že byly JMHZ přijaty a zpracovávají se.
Když jsem včera hledala v Moje podání nebo v Moje dokumenty, je tam pouze podání za 3./26 , že bylo v pořádku. Ani dnes žádná změna. Podání za 1. a 2./26 zmizela. Vůbec se nezobrazují.
Jsem už z toho fakt jelen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
21. 4. 2026 15:08
Prosím, už jste někdo posílal JMHZ za 1.-3./26.
Odeslala jsem , částečně přijato . Do dat.schránky kód vady 40243 nějak se tam nepropsal stát daň.rezidenta, doporučují zkontrolovat dohlášení údajů registr. zaměstnanců, udělala jsem.
a dále také vadu odstranit podáním opravného hlášení. Jenže nevím jak Točím se tak nějak dokola a nejde mi to , někde dělám chybu. Vada byla pouze u 4 zaměstnanců a ve všech třech měsících stejná. Ten stát jsem doplnil v dohlášení.
Potřebovala bych "polopatický návod" jak podat opravné JMHZ a hlavně kde kliknout.tzv navigaci.
Když jsem totiž ve stávajícím JMHZ v účet. systému změnila kód podání na O, tak po podání e-ČSSZ mi to hlásilo, že tohle JMHZ již bylo podáno, zřejmě asi podle toho čísla GUID. jsem už zoufalá. a asi totálně blbá.
Pomůže mi někdo tuhle situaci rozplést?