je to totální prasárna, která nás jen zdržuje.
Podívejte se na fb. jsou tam skupiny k JMHZ, kde si vzájemně pomáháme.
Hodně sil.
Vyplnila jsem si na zkoušku a orientaci jednoho zaměstnance za 1/26 ručně přímo do tiskopisu JMHZ ČSSZ, je to sice trochu pakárna předatlovat mzdový list a další děsně důležité kolonky včetně měsíčního ELDP. Jejich systém v této ruční formě špatně vyplněné kolonky orámuje červeně a mně tam nakonec zbyly červené kolonky dvě a to ty, které nemůžete sami vyplnit neb si je má dopočítat sám jejich SW z vámi dodaných dat a zatím to ještě nemají aktivní. Zřejmě ještě upravují aby to do 1.5.stihli. Jedná se o propočet částky na sociální pojištění - je to stejné jako když jste ještě třeba za prosinec 25 dělali měsíční hlášení, tak jejich SW výši pojistného dopočítal sám. Neztrácejme hlavu zatím je na termíny čas a snad ten jejich SW vylepší, aby byl uživatelsky příjemnější a hlavně se dalo vše zkontrolovat a uložit jak xml tak pdf formát u sebe na disku a pak po řádné kontrole pdf formátu, znovu natáhnout do jejich SW a opravit a pak opravené a 100% správné teprve do jejich systému odeslat.
Podařilo se mi 21.4. odeslat JMHZ za 1.-3./26 každé jednotlivě podáním dat z účetního softwaru. V podání se objevilo že byly JMHZ přijaty a zpracovávají se.
Když jsem včera hledala v Moje podání nebo v Moje dokumenty, je tam pouze podání za 3./26 , že bylo v pořádku. Ani dnes žádná změna. Podání za 1. a 2./26 zmizela. Vůbec se nezobrazují.
Jsem už z toho fakt jelen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Lajkování videí za velké peníze? Policie varuje před novým trikem
Papírování kolem aut má skončit. Stát slibuje revoluci v přepisech vozidel
Lidé zjišťují, že jim „mizí roky“ do důchodu. Nová služba ČSSZ odhalila problém
Denisa se svou značkou Lahodný Benedikt vsadila na Instagram. Přišla o účet i obrat
Nábytek jak z Alenky v říši divů. Zuzana vyměnila kancelář za prach a piliny
Klempířův návrh na zrušení koncesionářských poplatků je paskvil, upozorňují úřady
21. 4. 2026 15:08
Prosím, už jste někdo posílal JMHZ za 1.-3./26.
Odeslala jsem , částečně přijato . Do dat.schránky kód vady 40243 nějak se tam nepropsal stát daň.rezidenta, doporučují zkontrolovat dohlášení údajů registr. zaměstnanců, udělala jsem.
a dále také vadu odstranit podáním opravného hlášení. Jenže nevím jak Točím se tak nějak dokola a nejde mi to , někde dělám chybu. Vada byla pouze u 4 zaměstnanců a ve všech třech měsících stejná. Ten stát jsem doplnil v dohlášení.
Potřebovala bych "polopatický návod" jak podat opravné JMHZ a hlavně kde kliknout.tzv navigaci.
Když jsem totiž ve stávajícím JMHZ v účet. systému změnila kód podání na O, tak po podání e-ČSSZ mi to hlásilo, že tohle JMHZ již bylo podáno, zřejmě asi podle toho čísla GUID. jsem už zoufalá. a asi totálně blbá.
Pomůže mi někdo tuhle situaci rozplést?