Re: Moc prosím o radu!!
Děkuji moc.
Může mít ještě jeden dotaz? Auto jsem koupil na úvěr.Částku na výpočet odpisu je pořizovací cena nebo cena i s úrokama.Nějak se s tím nemůžu poprat. Splatky jsou rozpočítány na splátku, úroku a pojištění, jak to mám rozpočítat.Auto před tím bylo na leasing, tak teď vůbec nevím co stím.
Děkuji
*** Předpokládám, že jste se koupí stal vlastníkem a teď splácíte úvěr: v tom případě se můžete rozhodnout, zda úroky zahrnout do vstupní ceny nebo dávat přímo do nákladů - je to na Vás. Pojištění do nákladů. A že "auto bylo před tím na leasing" to nějak s Vámi souvisí? ***
>>>>Dobrý večer,
>>>>prosím o radu. Jelikož jsem si už nyní dal dohromady
>>>>cely rok, zjistil jsem jednu věc, když dám do nákladů
>>>>odpisy na auto, které odepisuji již druhý rok a
>>>>přidám
>>>>další odpis auta, které jsem koupil v 10.měsíci, tak
>>>>se dostanu do ztráty. Můžu začít odepisovat auto až
>>>>od
>>>>roku 2006? Děkuji mnohokrát za odpověď
>>>
>>>*** Pokud odepisujete rovnoměrně, pak roční odpisové
>>>sazby jsou sazby maximální, tzn. můžete si s tím
>>>pohrát
>>>a uplatnit nižší nebo třeba vůbec žádné - ale
>>>podmínky
>>>viz §31/7 ***
>>
>>Děkuji moc.
>>Může mít ještě jeden dotaz? Auto jsem koupil na
>>úvěr.Částku na výpočet odpisu je pořizovací cena nebo
>>cena i
>>s úrokama.Nějak se s tím nemůžu poprat. Splatky jsou
>>rozpočítány na splátku, úroku a pojištění, jak to mám
>>rozpočítat.Auto před tím bylo na leasing, tak teď
>>vůbec
>>nevím co stím.
>>Děkuji
>
>*** Předpokládám, že jste se koupí stal vlastníkem a
>teď splácíte úvěr: v tom případě se můžete rozhodnout,
>zda úroky zahrnout do vstupní ceny nebo dávat přímo do
>nákladů - je to na Vás. Pojištění do nákladů. A že
>"auto bylo před tím na leasing" to nějak s Vámi souvisí?
Ne, myslel jsem první auto,co jsem pořídil. Takže můžu spočítat na kolik mě vyjde celé auto po zaplacení úvěru a z toho rozpočítat odpis.Konkrétně mám uvedeno na splátkovém kalendáři - jistina 660.- úrok 2570,- pojištění 393.-- mám dát náklady na pojištění zvlášť.Dík
>***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 1. 2006 18:38
Dobrý večer,
prosím o radu. Jelikož jsem si už nyní dal dohromady cely rok, zjistil jsem jednu věc, když dám do nákladů odpisy na auto, které odepisuji již druhý rok a přidám další odpis auta, které jsem koupil v 10.měsíci, tak se dostanu do ztráty. Můžu začít odepisovat auto až od roku 2006? Děkuji mnohokrát za odpověď