Poslal jsem JMHZ za 01-03/2026 z programu MS3, bez problémů.
U DPP bez prohlášení jsou údaje u srážkové daně, s podepsaným prohlášením u zálohové.
Nemáte omylem zadáno, že je podepsané prohlášení?
d.den, děkuji za reakci,
mám zadáno : NEPODEPSAL PROHLÁŠENÍ
znova jsem to kontrolovala, mám program Stereo Kastner,
nevím jak z toho ven,
je nějaká telefonní linka na sociálku na které mi poradí? nevíte?
děkuji Navrátilová
Mám tentýž problém, dle nějakých jiných pokynů jsem vyplnila všude nuly (uváděno nepovinný údaj). Teď jsem přichystaná, že opravím - zkusím ty nuly tedy smazat, jestli půjde. A mělo by tedy zůstat prázdné.
d.den,
děkuji všem za reakce a radu,
dnes jsem si znova četla co je to za chybu a je tam napsáno :
Nebylo-li učiněno prohlášení poplatníka a příjem podléhá srážkové dani, nelze vyplnit atribut(y)
související se zálohovou daní. 10305, 10297, 10298
takže mě to docvaklo, že asi vadí ty nuly,
a pak jsem si přečetla zde diskuzi a zde mi to potvrzujete, musím smazat nuly, děkuji všem, smažu,
Navrátilová
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnanecké benefity v JMHZ: Jak je správně vykazovat?
Nárok na důchod může ovlivnit i evidence na úřadu práce. Rozhodují tato pravidla
Od „cihly“ k umělé inteligenci: Jak Star Trek stál za vynálezem mobilního telefonu
Záludnosti uživatelské práce s ePortálem ČSSZ
Důchodci mají nový nárok na slevu. Peníze lze získat i dodatečně
Éra levných nákupů z Číny končí. Cenu zvedne nové clo, ale i manipulační poplatek
10. 5. 2026 13:30
Dobrý den,
firma má 2 dohodáře, plat do 5 tis, srážková daň, nepodepsali prohlášení,
poslala jsem JMHZ a vrátilo se to se složitým vysvětlení, z kterého jsem snad dobře pochopila, že mám dovyplnit 3 okénka neboli atributy (10297, 10298, 1030)
Základ pro výpočet zálohy na daň,
Vypočtenou zálohu na daň
Skutečně sraženou zálohu na daň.
já tam mám v těchto 3 okýnkách neboli atributech nulu, protože dohodáři mají srážkovou daň, a ne zálohovou. tak ty okýnka mají nulu.
setkal jste se prosím někdo s tímto problémem? nerozumím jak to mám opravit.
děkuji Navrátilová