zkuste zkontrolovat dle katalogu kontrol:viz níže
https://developers.mpsv.cz/assets/documents/619a4a9b-e90c-4f90-97e2-fe17bfebbb0a/Katalog%20kontrol%20MH(public)_1.4.2.1.xlsx
Kontrola součtů vyměřovacího základu zaměstnance
10477
10478
10479
10480
"Pokud se nejedná o datové scénáře:
1) činnosti K až S:
(10239) = ""K"" až ""S"" nebo,
(10239) = ""1"" až ""9"" s příznakem (10502) = ""Pracovní vztah specifické skupiny""
2) pěstoun: (10239) = ""M"",
pak platí kontrola na součet: (10477) = (10478) + (10479) + (10480),
10477 Částka vyměřovacího základu zaměstnance, ze kterého je odváděno pojistné
10478 Částka vyměřovacího základu zaměstnance, která vstupuje do částky vyměřovacího základu zaměstnavatele podle § 5a odst. 1 písm. a) ZPSZ
10479 Částka vyměřovacího základu zaměstnance, která vstupuje do částky vyměřovacího základu zaměstnavatele podle § 5a odst. 1 písm. b) ZPSZ
10480 Částka vyměřovacího základu zaměstnance, která vstupuje do částky vyměřovacího základu zaměstnavatele podle § 5a odst. 1 písm. c) ZPSZ"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnanecké benefity v JMHZ: Jak je správně vykazovat?
Nárok na důchod může ovlivnit i evidence na úřadu práce. Rozhodují tato pravidla
Od „cihly“ k umělé inteligenci: Jak Star Trek stál za vynálezem mobilního telefonu
Záludnosti uživatelské práce s ePortálem ČSSZ
Důchodci mají nový nárok na slevu. Peníze lze získat i dodatečně
Éra levných nákupů z Číny končí. Cenu zvedne nové clo, ale i manipulační poplatek
Včera 12:12
Dobrý den, jelikož mi včera neprošlo z Vemy hlášení na duben a čssz mě odkázala na vývojáře programu (a tak čekám až vývojáři vyřeší) a protože těch zaměstnanců nemáme tolik, zkusila jsem dnes ze zvědavosti vlézt na portál čssz a hlášení za leden zadat ručně (abych měla takovou nějakou představu odkud se co bere atd.). Ačkoliv na první pohled se toto tvářilo intuitivně, tak jsem v zadávání skončila hned u 1. zaměstnance. Jedná se o úplně "normálního" standardního zaměstnance, který nebyl nemocný, neměl dovolenou, má podepsané prohlášení, neuplatňuje děti, neměl žádné příplatky, není horník, ani nepěstuje zeleninu, nemá slevu na pojistném, pracuje na normální plný úvazek od do .....Tak mi to hází toto - Částka vyměřovacího základu zaměstnance, ze které je placeno pojistné, neodpovídá součtu dílčích částek vyměřovacího základu zaměstnance, které vstupují na straně zaměstnavatele do jednotlivých dílčích částek vyměřovacího základu zaměstnavatele.
Tak jsem zkusila ještě další "normální" i "nenormální" (se slevou) osoby a vyskakuje naprosto stejná hláška a svítí červeně.
Prosím Vás, stalo se to už někomu? Neporadí mi někdo co s tím?