Rozhodla jsem se, že zkusím hlášení ignorovat a budu pokračovat do další části JMHZ s chybou, co kdyby to vyšlo, ale pojistnou část mi to sice spočítalo, ale dotyčnou zaměstnankyni nebrali v potaz, takže pojistné se vykázalo samozřejmě špatně. Ptala jsem se už asi patnácti lidí, ale všem se zdá, že jsem postupovala správně. Na call centrum ČSSZ volám už celý den, ale nemám šanci.
Postupovala jste správně. Já jsem to taky tak měla a na chybu jsem nepřišla. Někde jsem četla, že je chyba na e- portálu. Snad to praví, protože se budou zadávat další měsíce, že? Hodně sil. H.
OK, ale jak postupovat, aby JMHZ mohlo v pořádku odejít? Udělala jsem poslední zoufalý pokus, dala jsem tam obě děti v pořadí první a druhé, červená průběžná hláška nenaskočila, takže jsem hlášení dokončila, vykázalo to správné částky SP i daně, nechalo mě to odeslat, vytiskla jsem si formulář v pdf, kde mám napsáno, že podání bylo tehdy a v tolik hodin odesláno, a AJTA! - když jsem to chtěla všechno s velkou úlevou zavřít, naskočilo mi pošlete opravné podání. Tak to mě opět srazilo do kolen. Co dál, když nevím, jak to opravit, nechápu už nic.
Já jsem tam taky zadala obě děti. I když vím, že je to špatně. Hláška zmizela a poslala jsem to. Zatím se tváří, že prošlo. Ale vím, že je to špatně. Budu muset podat opravné podání. Poslala jsem dotaz na technickou podporu fotkou , že to nejde zadat. Tak uvidíme co odpoví. Chyba je u nich. Já se přiznám, že ani nevím jak budu v budoucnu opravné posílat. Jestli celé jako znovu nebo jen opravu toho zaměstnancem s dítětem. Toho jednoho údaje. Na sociálce mi neuměli poradit. Tak se držte, pokud odpoví, napíšu. Já už taky nic nevím a neumím! H.
U mne se to ani netváří, že prošlo. Když se podívám na Moje podání, tak to tam ani nefiguruje - přitom mám ten výpis s datem a hodinou. Není to k pousmání? Dík za pochopení a podporu. S.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Předčasný starobní důchod: Jak funguje krácení a kdy ho nelze vyplácet
Kde teď hned zjistíte, kolik letos zaplatíte na dani z nemovitých věcí?
Chystá se zásadní změna u dálničních známek. Týká se doby platnosti
Klempířův návrh na zrušení poplatků je takový paskvil, že překonává i Jurečku u dohod
Transparentní odměňování: Novela zákoníku práce zavede povinné mzdové systémy
Tisíce lidí dostanou dopis od berňáku. Důvodem je oblíbená sleva na dani
17. 5. 2026 20:40
Při vyplňování JMHZ přes eportál ČSSZ mi nastal problém. Jedna zaměstnankyně má dvě děti, z nichž první si uplatňuje manžel a druhé ona. Při zadávání nestačilo zadat druhé dítě jako v pořadí druhé, pokud nebylo zadané to první, s kódem N. Přišlo mi to logické, dopsala jsem ho tedy, kód N mi to automaticky přepsalo (opakovaně) na "neuplatňuje", ale červený vykřičník závažné chyby stále přetrvává. Existuje snad nějaký fígl, jak tuto hlášku obejít?
Dík za pochopení a radu. Sobol.