Pokud není odvod SP nad limit, aby byl uplatněn strop, tak vyměřovací základ ze zaměstnání se nevyplňuje. Potvrzení o době trvání zaměstnání je prostě takto nazvaný dokument, kde je uvedeno, že za zaměstnance bylo odvedeno za dané měsíce sociální pojištění. Vystavuje zaměstnavatel. Ale pokud je to klasické zaměstnání, sociálka má údaje a potvrzení se dokládat nemusí - to platí už několik let. Nezapomeňte správně označit na začátku přehledu důvod, že vedlejší SVČ je z důvodu zaměstnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
Chystá se omezení portálu MOJE daně. Některé důležité služby nebudou fungovat
Řidiče čeká změna. Skončí regulace cen benzínu a nafty
Kolik nově zaplatíte za balíčky z Číny? Česká pošta ukázala konkrétní příklady
22. 5. 2026 13:50
Dobrý den, prosím o pomoc s vyplněním přehledu na soc. poj. Zaměstnání dle výpisu OSSZ = 1.PP celý 2025 s příjmem 790000Kč+dvě DPP celkem příjem 97000Kč. Daňový základ z podnikání 330000Kč. Během vyplňování přehledu na soc.poj, kde uvádím osvč jako vedlejší, mám upozornění, že pro posouzení výkonu SVČ jako vedlejší je povinnost podat "potvrzení o době trvání zaměstnání zakládající účast na nem. poj. zaměstnanců". Zálohy z podnikání byly řádně placené, jen nevím o jaké potvrzení se jedná a opravdu musí se doložit.? Nemá ČSSZ týto údaje v systému? Moc děkuji za odpověď