Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Předčasný důchod není jen o nižší penzi natrvalo. Přináší i další omezení
Nová adresa pro nákup dálniční známky: Řidiči by si měli dát pozor, kde ji pořizují
Google krade e-shopům návštěvnost. Radíme, jak přežít nástup AI vyhledávání
Chcete si pořídit státní dluhopisy pro občany? Máte čas jen do konce týdne
Mělo ulevit od administrativy, v praxi však JMHZ podle firem přináší pravý opak
Ochrana obchodního tajemství se změní. Nový zákon má pomoci hlavně menším firmám
Včera 12:03
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s podáváním žádosti A1 (Žádost o určení použitelných právních předpisů pro zaměstnance).
Zaměstnanci chci vystavit A1, jede na 2 týdny něco montovat do EU. Poslala jsem na ČSSZ vyplněnou žádost A1. Tam mi odpověděli, že dotyčný zaměstnanec má nějakou DPP s městem a že i tento zaměstnavatel musí být uvedený na A1 ! Což mi přijde divné, protože když třeba prodává sem tam o víkendu v létě na koupališti lístky, tak co je jim po tom, že jede z hlavního prac.poměru někam po Evropě něco montovat. A ještě musím uvést veškeré iniciály tohoto zaměstnavatele, včetně variabilního symbolu pro sociálku, kontaktní osobu, počet zaměstnanců..... Taky to po vás chtějí?
A1 vystavuji už několik let a vždycky to bylo v pohodě. A teď takové pasti. Moc děkuji.