Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Chcete si pořídit státní dluhopisy pro občany? V pondělí začne druhé upisovací období
Inflační koeficient k dani z nemovitostí se nemění ani pro rok 2027
Nová povinnost pro e-shopy, budou muset mít tlačítko pro odstoupení od smlouvy
Lekce češtiny pro Brity. Kampaň Škodovky vyvolala na sítích poprask
Proč je nutné brát studii, která odhaduje přínosy EET na 14 mld. Kč, s rezervou?
Jako důchodce jste přerušili podnikání. Pojišťovna po vás ale může dál chtít pojistné
28. 6. 2026 12:03
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s podáváním žádosti A1 (Žádost o určení použitelných právních předpisů pro zaměstnance).
Zaměstnanci chci vystavit A1, jede na 2 týdny něco montovat do EU. Poslala jsem na ČSSZ vyplněnou žádost A1. Tam mi odpověděli, že dotyčný zaměstnanec má nějakou DPP s městem a že i tento zaměstnavatel musí být uvedený na A1 ! Což mi přijde divné, protože když třeba prodává sem tam o víkendu v létě na koupališti lístky, tak co je jim po tom, že jede z hlavního prac.poměru někam po Evropě něco montovat. A ještě musím uvést veškeré iniciály tohoto zaměstnavatele, včetně variabilního symbolu pro sociálku, kontaktní osobu, počet zaměstnanců..... Taky to po vás chtějí?
A1 vystavuji už několik let a vždycky to bylo v pohodě. A teď takové pasti. Moc děkuji.