PN o víkendu

• 13. 8. 2026 12:57

Dobrý den, pracují dlouhý a krátký týden v potravinách . Měla jsem směnu pátek - neděle ale onemocněla jsem a měla jsem na tyto dny PN . Účetní mi na mě směny o víkendu v prvních 14 dnech proplatila jen 8 hodin za den a protože pro nemoc jsem nesplnila pracovní fond ještě mi jej dorovnala z dovolené. Má směna je dlouhá 11.5 hodiny. Myslím si, že toto není správné. Můžete prosím někdo vysvětlit ...reagovat ? Prý prostě to tak je a hotovo. Mnohokrát děkuji Jana

• 14. 8. 2026 8:48

TM

Dobrý den, myslím, že vaše účetní vás vede jako kdyby byla pracovní doba rovnoměrně rozložená a tak vám dala náhradu jen za pátek. Pokud máte směny, tak je to špatně a měla být náhrada podle toho, jak jste měla směny naplánované. Ale tipla bych, že vás vede jako rovnoměrnou celou dobu, tak je pak otázka, jestli jindy to pro vás nebylo zase výhodnější, i když za mě to dobře není tak či tak. Soudím teda podle toho, co píšete. Je pak otázka, jestli nemáte ve smlouvě napsáno, že máte rovnoměrnou pracovní dobu a účetní jede podle toho, zejména jestli je externí, tak nemusí mít správné podklady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).