Formulář není uzpůsoben k podání přiznání za část roku (vizte nápovědu v EPO pro ř. 04). Vyplnil jsem přiznání za rok předcházející 20xy s datumem úmrtí 31.12.20xy, uložil v xml, opravil v něm datum úmrtí a období do, načetl do EPO, uložil v pdf i xml. Do obecné textové přílohy přiznání jsem pro jistotu napsal: Období za nejž se podává toto přiznání je od 1.1.20xx do 16.7.20xx (den úmrtí 15.7.20xx). Z důvodu opatrnosti bude toto přiznání zasláno jako příloha obecné písemnosti ve formátu xml hlásícím kritické chyby a též ve formátu pdf. Doručení obojího bude provedeno datovou schránkou osoby spravující pozůstalost.
Jen upozorňuji, že v době, kdy jsem to dělal, se z roku na rok neměnily sazby daně ani slevy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Chcete si pořídit státní dluhopisy pro občany? V pondělí začne druhé upisovací období
Inflační koeficient k dani z nemovitostí se nemění ani pro rok 2027
Nová povinnost pro e-shopy, budou muset mít tlačítko pro odstoupení od smlouvy
Lekce češtiny pro Brity. Kampaň Škodovky vyvolala na sítích poprask
Proč je nutné brát studii, která odhaduje přínosy EET na 14 mld. Kč, s rezervou?
Jako důchodce jste přerušili podnikání. Pojišťovna po vás ale může dál chtít pojistné
17. 8. 2026 10:09
Má prosím někdo zkušenost s vyplněním daně z příjmů na portálu moje daně?
Vyplňujeme za část roku 2026 (úmrtí OSVČ) a nelze změnit datum ve formuláři
a na FÚ. neberou telefon. Nevíte jak to řešit?