Formulář není uzpůsoben k podání přiznání za část roku (vizte nápovědu v EPO pro ř. 04). Vyplnil jsem přiznání za rok předcházející 20xy s datumem úmrtí 31.12.20xy, uložil v xml, opravil v něm datum úmrtí a období do, načetl do EPO, uložil v pdf i xml. Do obecné textové přílohy přiznání jsem pro jistotu napsal: Období za nejž se podává toto přiznání je od 1.1.20xx do 16.7.20xx (den úmrtí 15.7.20xx). Z důvodu opatrnosti bude toto přiznání zasláno jako příloha obecné písemnosti ve formátu xml hlásícím kritické chyby a též ve formátu pdf. Doručení obojího bude provedeno datovou schránkou osoby spravující pozůstalost.
Jen upozorňuji, že v době, kdy jsem to dělal, se z roku na rok neměnily sazby daně ani slevy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Z Port Saidu na české festivaly. Zkušenosti z Egypta manželé proměnili v byznys
Praha v tichosti zrušila cenové stropy pro taxikáře. Legalizace okrádání, říká Prouza
Lidl propojil kamenné prodejny s e-shopem. Věrnostní body nově získáte i online
JMHZ od roku 2027: Finanční správa vysvětluje nové daňové údaje a jak je vykázat
Přehled všech měst, která schválila novou vyhlášku k dani z nemovitostí pro rok 2027
ČSSZ má formulář, o kterém se málo ví. Pomůže vyřešit otázky kolem důchodu
17. 8. 2026 10:09
Má prosím někdo zkušenost s vyplněním daně z příjmů na portálu moje daně?
Vyplňujeme za část roku 2026 (úmrtí OSVČ) a nelze změnit datum ve formuláři
a na FÚ. neberou telefon. Nevíte jak to řešit?