Předpokládám, že se jedná o ZMR. V tom případě podle toho, zda jsou odvody či ne, děláte odhláška a zase přihlášky. Odhlášku či přihlášku uděláte až po zpracování mezd, tuším, že musí být vždy do 20 dne daného měsíce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Byla to nejhorší sezóna v historii, říká pěstitel zeleniny z vizovického podhůří
Ministerstvo chystá roadshow k EET 2.0 v 10 městech. Některé semináře budou placené
Berňák zdaněním prostituce nezasáhl do legitimního očekávání prostitutky, určil soud
Juchelka chce snížit podporu v nezaměstnanosti, jeho argumentace ale nedává smysl
Přísluší zaměstnanci náhrada za dobu vyšetření u lékaře z nesmluvního zařízení?
Kvůli dluhu na pojistném na vás nově přijde finančák
1. 9. 2026 10:53
Dobrý den,
prosím o radu. DPČ - hlavní PP má jinde, tam je za něj odváděno ZP. U firmy má DPČ, kde někdy překročí minimum a je za něj odváděno ZP a někdy je do limitu a nic.
Volali ze ZP, že i v měsících, kdy není odváděno musí být v přehledu uveden v počtu zaměstnanců. Zjistila jsem, že se tam skutečně nepřipočte i když mzdu má spočítanou (byť na nulu).
No a já řeším, jestli je to chyba programu nebo jestli ho musím v měsících kdy nedosáhne odhlásit (což mi přijde kravina, dopředu většinou nevím jestli dosáhne nebo ne)
Děkuji za radu