Re: ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ-povinnost zaměs
---
Problematika úvěrů ze stavebního spoření a hypoték je v zákonech minimálně nejasná. Hypotéka je takový úvěr, který je poskytnut na investice do nemovitosti …a jehož splacení je zajištěno zástavním právem k této, i rozestavěné, nebo jiné nemovitosti. Hypotéčním úvěrem je tedy i úvěr od stavební spořitelny, když náležitosti splňuje. A teď tu máte tu krásnou nejasnost – může to být úvěr od stavební spořitelny a zároveň hypoteční úvěr v jednom.
O paní účetní bych si vůbec netroufl říct, že si to ulehčuje, on ten rozdíl mezi tím ulehčováním a tím, že toho ví víc na tu dálku vůbec nejde rozlišit.
---
Presne jak pise Jirka, taky jsem provedl rocni zuctovani zamestnanci - mel hypoteku a FU mi to domeril vcetne 6000 penale :-((
Od letosniho roku lze jiz provest zuctovani i na hypoteku, je to neskutecny bordel. Taky nerad delam rocni zuctovani. Nez mit problemy.
S tím jsem se potýkala loni, některé smlouvy živ. pojištění nebyly jasné, některé měly název Návrh smlouvy a já jsem si nebyla jistá, zda to můžu uznat, takže jsem se nakonec domluvila se zaměstnanci, že jim pomůžu s daň. přiznáním a oni si to podali sami, finančák jim nic nekontroloval a přeplatky dostali. Nevím, jak by to proběhlo při kontrole u nás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 1. 2006 9:19
Jsem zaměstnanec v hlavním pracovním poměru. Celý rok 2005 od 1.1. do 31.12. jsem byl zaměstnán u jednoho zaměstnavatele.
Splácím úvěr ze stavebního spoření a mám uzavřeno životní pojištění, které splňuje podmínky pro snížení daňového základu pro daň z příjmu.
Je zaměstnavatel povinen provést roční zúčtování daně pokud podepíšu "Prohlášení" do 15.2. a předám mzdové účtárně všechny nutné podklady?
Mzdová účetní mně sdělila, že pokud chci uplatnit úroky z úvěru ze stavebního spoření, popř. životní pojištění, mzdová účtárna roční zúčtování neprovede. V tomto případě bych musel podat v březnu daňové přiznání DPFO.
Otázka tedy zní: "Je zaměstnavatel povinen provést roční zúčtování daně pro své zaměstnance nebo to může odmítnout?" Který zákon a paragraf toto řeší?
Mnohokrát děkuji
Petr P.