Re: Výdaje pauš. 50% versus min.dan.!!!
V té souvislosti mne ale napadá otázka jak to bude od r. 2006, když OSVČ uplatní 50% paušální výdaje a dostane se tím pod min. základ daně. Z jakého základu daně bude platit daně?
Předpokládám, že z min.základu daně - pak ale neuplatní 50% paušální výdaje. Hm, jak to jen ti naši zlatí zákonodárci mysleli?
Re: Výdaje pauš. 50% versus min.dan.!!!
Koukám, že až zákonodárci vymyslí co vymyslí, že se to nikumu nelíbí.
Co myslíte Eli, neměli tedy nechat raději výdaje jen 25% ???
Vždyť ten co prokazuje skutečné výdaje a dostane se s nima také pod minimální daň tak platí min.daň = také neuplatní všechny výdaje. Nějak nechápu co řešíte.
Re: Výdaje pauš. 50% páčátek 01.07.?????
>>>>>>>>>>>V té souvislosti mne ale napadá otázka jak to bude od
>>>>r. 2006, když OSVČ uplatní 50% paušální výdaje a
>>>>dostane se tím pod min. základ daně. Z jakého základu
>>>>daně
>>>>bude platit daně?
>>>>Předpokládám, že z min.základu daně - pak ale
>>>>neuplatní 50% paušální výdaje. Hm, jak to jen ti naši
>>>>zlatí
>>>>zákonodárci mysleli?
>>>
>>>Koukám, že až zákonodárci vymyslí co vymyslí, že se
>>>to
>>>nikumu nelíbí.
>>>Co myslíte Eli, neměli tedy nechat raději výdaje jen
>>>25% ???
>>>Vždyť ten co prokazuje skutečné výdaje a dostane se s
>>>nima také pod minimální daň tak platí min.daň = také
>>>neuplatní všechny výdaje. Nějak nechápu co řešíte.
To máte pravdu. Jde jen o to, že je v médiích takový humbuk s 50% paušálem , drobní podnikatelé jsou z toho na větvi, jen účetní ví, že to není vždy takové, jak to je předkládáno v médiích.
Nikdo totiž podnikatelům již neříká, že když spadnou s 50% pod min.základ daně, tak že musí jít na něj.
>>
>>začala jsem01.07.05 znamená to ,že nemoho uplatnit
>>50%
>>musím jen opravdové náklady???
>>děkuji za odpověď
>*******
>nedavno jsem se ptala na totez (zacatek od 1.9.05) a
>bylo mi receno, ze pausal uplatnit muzu... Il.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 1. 2006 15:26
Vazeni mam prosbu, jak je to resene s minimalnim danovym zakladem - respektive pro podnikatele, ktery podnika 2. rokem, tedy by mel byt osvobozen a uplatni vydaje pausalem dle novely ZDP 50% pro zivnost.
Po odecteni se dostane na mensi castku nez je min. danovy zaklad, staci tedy kdyz zaplati tu mensi castku, nebo je to uz zrusene k vuli navyseni procent v pausalu?