Re: zdaneni dohody o provedeni prace
Ilono, na toto téma je diskuze ze včerejška - dnes ráno k ní přibyl příspěvek od p. Valdmana - ten si přečtěte. Myslím, že odpovědi nejsou protichůdné, jenom neúplné. Jestli jsem to správně pochopila, tak u dohody je třeba nejprv rozlišit, zda poplatník podepsal prohlášení a pak se teprve dá určit, jak se bude danit. Pokud podepsal, pak daníme podobně, jako běžné mzdy /bez pojistných/ a podle tabulky, tudíž i na těch 12% možná dojde. Pokud nepodepsal, pak volíme buď zvláštní sazbu daně /pokud je dohoda do 5.000,- = 15%, to se od loňska nezměnilo/, když je dohoda nad 5.000,-, tak srazíme zálohu 20% /nevím sice proč, ale je to tak-i p. Valdman to říká/ a pak je ještě jedna hranice kolem 30 tisíc, od které daníme dle tabulky. Také bych uvítala, kdyby to bylo někde velmi jednoduše a přehledně napsané. Pokud možno v holých větách a s obrázky, abych to pochopila i já. Jestli se Vám podaří získat nějaký odkaz, dejte mi, prosím, vědět. Děkuji.
Re: zdaneni dohody o provedeni prace
Dekuji moc, ja tu diskuzi samozrejme cetla, ale tak srozumitelne, jak jste to napsala vy, to tam nebylo :-))) Mne jen zarazilo tech 20% a pak ta hranice kolem 30000. Nekolikrat jsem se tu ptala, na ruzne kombinace daneni, ale odpovedi bylo poskrovnu - dekuji za komplexni odpoved, Ilona.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 1. 2006 8:43
Dobry den,
nekolikrat se to tu uz diskutovalo, vim - ale odpovedi jsou protichudne - zdanovat DPP postaru nebo ponovu (12%).
Muzete mi nekdo odpovedet a napsat odkaz, kde bych nasla?
Srazkova dan je mi jasna (HM mensi nez 5000, 15%), ale co se zalohovou dani? A co kdyz neni podepsane prohlaseni?
Děkuji moc, Ilona.