Re: PS ve valutové pokladně
Vedete účetnictví nebo DE? Co má společného valutová pokladna a souhrnné hlášení? Nebo co nazýváte souhrnným hlašením?
Obecně - valuty (1000,00 EUR) přepočtete kurzem 30.12.2005 na
Kč a takto přepočtené budou převedeny jako PS. Kurzový rozdíl z přepočtu k 30.12.2005 budou ovlivňovat základ daně za rok 2005.
Vedu DE a jelikož je to za zboží vyvezené a prodané do EU plátci tudíž bez DPH musím podat souhrnné hlášení, ke kterému musím provést přepočet jelikož faktura je vystavena v EURECH. Ještě jsem nepochopila ten přepočítaný stav valutové pokladny. Tedy Já nemůžu v roce 2006 zapsat PS v EURECH, ale musím ho mít přepočtené na Kč. To znamená např. zaplaceno 12.12 1000 euro třeba kurzem 30,- Kč tj. 30 000 Kč na konci roku přepočet např. 29 000 Kč tudíž je zde kurzovní zisk 1000 kč. Ale jako počáteční stav uvedu 29 000,-- Kč. Je to tak? Děkuji
Kurzový rozdíl a převod do PS - ano. Jenom bych dodala, valutovou pokladnu vedete jak v cizí měně, tak v Kč. V DE vedete vše v Kč. PS valutové pokladny tedy bude 1000,00 EUR = 29000,00 Kč.
Souhrnné hlášení - uvedete částku v Kč shodnou s evidencí pro účely DPH. Tam rovněž musíte mít daňový doklad (základ daně) uveden v Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 1. 2006 14:10
Jaký bude počáteční stav ve valutové pokladně.Např. k 31.12.2005 stav v eurech 1000 .-- EUR. Povedu i nadále v Eurech, ale musím přepočítávat kvůli souhrnnému hlášení,ale v pokladně nechám v Eurech. Nebo musím také i do valutové pokladny přepočítat na českou měnu. A počáteční stav k 1,1,2006 bude ponížen nebo navýšen o kurzovní rozdíl. Dělám to poprvé.