Re: OSVČ - sociální
Čím dříve podáte přehled, tím dříve Vám budou zálohy vráceny.
Je nutno OSSZ doložit (potvrzením školy), že jste student, abyste byl považován za OSVČ vedlejší. Z loňského přehledu zřejmě vyplývalo, že jste povenen zálohy platit. Pokud jste - jak uvádíte - za r.2005 nedosáhl uvedeného příjmu, nezakládá to účast na důchod.pojištění.
Re: OSVČ - sociální
>>Jsem OSVČ, student, vedlejší činnost. Příjmy po
>>odpočtu výdajů 42 285 Kč, méně jak 42 922Kč, vloni
>>jsem
>>platil zálohy na sosiální.Budou mi vráceny všechny
>>zálohy
>>z loňska,tím že jsem nedosáhl minim.částky nebo i tak
>>musím platit ty zálohy?Z přehledu jsem pochopil, že
>>musím platit i z min. vyměř. základu, ale když jsem
>>nedosáhl ten min vyměř. základ, tak proč, když jsem
>>vedlejší činnost? Nerozumím tomu, prosím o
>>vysvětlení.
>>Děkuji všem.
Pokud jste již zálohy platil, budou zúčtovány proti pojistnému,které budete muset za rok zaplatit a to ze skutečných vašich příjmů.
Vyjde-li Vám vrácení, nebudou Vám vráceny zálohy, ale pojistné, které jste v zálohách zaplatil navíc. Přehled můžete podat ihned po přiznání k dani za r.2005.Vyjde-li Vám přeplatek, bude Vám vrácen pokud nemáte u OSSZ jiné pohledávky.
>
> Čím dříve podáte přehled, tím dříve Vám budou zálohy
>vráceny.
>Je nutno OSSZ doložit (potvrzením školy), že jste
>student, abyste byl považován za OSVČ vedlejší. Z loňského
>přehledu zřejmě vyplývalo, že jste povenen zálohy
>platit. Pokud jste - jak uvádíte - za r.2005 nedosáhl
>uvedeného příjmu, nezakládá to účast na důchod.pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 1. 2006 8:27
Jsem OSVČ, student, vedlejší činnost. Příjmy po odpočtu výdajů 42 285 Kč, méně jak 42 922Kč, vloni jsem platil zálohy na sosiální.Budou mi vráceny všechny zálohy z loňska,tím že jsem nedosáhl minim.částky nebo i tak musím platit ty zálohy?Z přehledu jsem pochopil, že musím platit i z min. vyměř. základu, ale když jsem nedosáhl ten min vyměř. základ, tak proč, když jsem vedlejší činnost? Nerozumím tomu, prosím o vysvětlení. Děkuji všem.