Re: Penzijní připojištění - zaměstanavat
Mám za to, že jeden člověk nemůže mít víc než jednu aktivní smlouvu o penzijním připojištění. Nechápu ale, proč by si zaměstnavatel měl vybírat, kam bude přispívat a kam ne? Snad to dělá pro zaměstnance a ne pro penzijní fond? Tady bych asi hledala řešení.
Firma to odůvodňuje tím, že je to administrativně náročné, a proto hodlá počet fondů omezit. S.
Irmo zrejme nevite co je s tim za praci. Nehlede k tomu, ze zamestnavatel musi mit uzavrenou ramcovou smlouvu s penzijnim fondem - tezko bude uzavirat smlouvu s kazdym. Nehlede k tomu, penize chce zamestnanec, tak pro to musi alespon neco udelat.
Nechce - nic nedostane - jak proste. :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 1. 2006 22:26
V práci nám budou přispívat na penzijní připojištění. Já si však už delší dobu platím sama. Je možné založit druhou smlouvu s jiným fondem, kde bych neměla státní příspěvek a posílaly by se tam jenom příspěvky zaměstnavatele a svou původní smlouvu bych ponechala beze změny? Nebo budu muset zaměstnavatele přesvědčit, aby mi platil do mého fondu nebo v horším případě, změnit fond dle přání zaměstnavatele?
Děkuji za radu.
Stáňa