Re: Srážky ze mzdy - prosím spěchá!
Nepřednostní pohledávky srážíme v pořadí postupně podle data doručení do firmy. Je-li první třetina obsazena a zcela čerpána pro původní pohledávku, ostatní musí počka. Ze zákona se musí provádět srážky na exekuce vydané soudem a jinými oprávněnými subjekty a dohody o srážkách ze mzdy, které zaměstnanec může sepsat v podstatě s kýmkoli. Nejde-li o exekuci ani o dohodu, vrátil bych žádost o provádění srážek zpět.
Pro Waldmana
Ze zákona se musí provádět srážky na exekuce
>vydané soudem a jinými oprávněnými subjekty a dohody o
>srážkách ze mzdy, které zaměstnanec může sepsat v
>podstatě s kýmkoli. Nejde-li o exekuci ani o dohodu, vrátil
>bych žádost o provádění srážek zpět.
Trochu odbocim do historie - tyden :
Ale pane Waldman - najednou pisete neco jineho :-)
Nejdrive pisete, ze mam srazet pokud je srazka napsana na ZL a nejednou pisete, aby tazatelka vratila Zadost o provadeni srazek GE.
Nejdrive si ji totiz musi kazdy precist - myslim tim tu Zadost - je tam malinkatym pismem napsano, ze dluznik svym podpisem souhlasi, aby tyto srazky mu byly u zamestnavatele srazeny. (nemam to pred sebou, tak nevim presne zneni.) Ale zrovna minuly tyden jsem takovou zadost dostal.
Jinak na ten dotaz z minuleho tydne jste se jiz neozval.
Tak by me zajimal Vas nazor nyni.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=165684
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 1. 2006 13:19
Zaměstnankni srážím již déle jak rok (s úroky z prodlení to je skoro 28.000,-Kč) nepřednostní pohledávku - oprávněný VČE.
Dále mi na tuto zaměstnankyni přišlo od GE Money Bank - Žádost o provádění srážek ze mzdy Vašeho zaměstnance a to na 49.897 Kč a následně od té samé banky i druhá Žádost o provádění srážek a to na 14.219 Kč.
Jak mám nyní postupovat?
Mám dosrážet nepřednostní pohledávku -VČE? A potom začít srážet v pořadí,jak mi žádosti od GE Money Bank přišly? Nebo mám srážet na všechny 3 s tím,že všem pošlu menší částky?
Mohu vůbec já (mzdová účetní) provádět srážky zaměstnanci za nesplácení závazku vůči bance? Případně jaké další doklady by mi banka měla poslat (dohodu o srážkách,smlouvu)?
Děkuji Vám všem za pomoc.