Smlouva o dílo? na co? Pravděpodobně se zahájením této činnosti automaticky stal plátcem DPH.
Vaše činnost se jmenuje: Činnost účetních poradců, vedení účetnictví, vedení daňové evidence a je vykonávána dle živnostenského zákona. A tato činnost neobsahuje daňové poradenství.
Abyste mohla komukoliv poradit v oblasti daních musíte být daňovou poradkyní dle zákona o daňovém poradenství. A daňovou poradkyní se právě s bakalářským titulem stát můžete.
Takže ona to zase tak silná káva není.
S úctou
Ing. Pavel Říha
daňový poradce evidenční číslo 04597
člen Sekce pro otázky profese daňového poradce Komory daňových poradců České republiky
člen Pracovní skupiny pro informatiku a výpočetní techniku Komory daňových poradců České republiky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
16. 5. 2013 20:37
Vážený pane Ing.Řího,
Můj dotaz byl špatně pochopen , ale i vyjádřen. Jednalo se o smlouvu o dílo : od - do za cenu 4030 EUR na podkladě ŽL. To, že zaměstnanec nemůže být plátce DPH , to nás ještě naučili .Jinak děkuji za odpověď .
Jinak nevím , z jakého důvodu mi píšete,že nelegálně provozuji daňové poradenství ??? Odpusťte , ale to byla dost silná káva .
Pracuji na HPP a jsem majitelkou ŽL. živnost je vedena pod titulem Činnost daňových poradců , vedení účetnictví a daňové evidence . tak mi to bylo přiděleno na podkladě mého vzdělání Živnostenským úřadem.
Pokud mám informace , tak daňového poradce nemohu opravdu s titulem Bc.provozovat .
celkem jste mi odpovídal asi na 6 dotazů, které posloužily pouze mně , jak jste přišel na to , že nelegálně něco provozuji ??? ?
S pozdravem bakalářka :-\