Re: Daň ze závislé činnosti - POMOC :o(
Rozhodně to nemůžete rovnat v ročním zúčtování. Je to potřeba přepočítat za každý měsíc jak to mělo být, dodanit nejpozději v e mzdách za prosinec . Jestli máte málo lidí, nedá se nic dělat, ale jestli hodně, tak to je tedy průšvih. Kdo už je pryč, težko z něj dostanete, musíte tedy dát pozor při vystavení potvrzení,které budou chtít na roční zúčtování, aby to ještě nedostali zpátky, přepočítejte,kolik měli mít, daně protáhněte prosincovou páskou, i když již odešli a takové potvrzení jim dejte, kde musí již být ta daň správná. V účetnictví myslím, že nic, budete zaúčtovávat vše, co provedete do prosincových výplat.Hlavu vzhůru !
Děkuji a ještě
Rozhodně to nemůžete rovnat v ročním zúčtování. Je to
>potřeba přepočítat za každý měsíc jak to mělo být,
>dodanit nejpozději v e mzdách za prosinec . Jestli máte
>málo lidí, nedá se nic dělat, ale jestli hodně, tak to
>je tedy průšvih. Kdo už je pryč, težko z něj
>dostanete, musíte tedy dát pozor při vystavení potvrzení,které
>budou chtít na roční zúčtování, aby to ještě nedostali
>zpátky, přepočítejte,kolik měli mít, daně protáhněte
>prosincovou páskou, i když již odešli a takové
>potvrzení jim dejte, kde musí již být ta daň správná. V
>účetnictví myslím, že nic, budete zaúčtovávat vše, co
>provedete do prosincových výplat.Hlavu vzhůru !
Děkuji, už jsem se od včerejška uklidnila a hlavně začala zase myslet. Není mi ještě úplně jasný ten § 38 i - zaměstnancům daň dodatečně srazím, ale nepochopila jsem: z hlediska mzdy se to bude chovat jako běžná záloha na daň z příjmu, nebo jako přednostní srážka? Tedy HM - ZP - SP - ZDP - dodatečně sražená ZDP = čistá mzda, vypočítám srážky nebo HM - ZP - SP - ZDP = čistá mzda, s dodatečně sraženou ZDP musím nakládat jako se srážkou (dát do pořadí, dodržet nezabavitelné částky)? Udělala bych první postup, ale nerada bych to znova zvorala :o(
Re: Děkuji a ještě
Musíte to dostat do daní. Nikoli jako srážku z čisté mzdy.
Pokud to nedostanete do prosince, tak v novém roce pozor na vystavená potvrzení na daň za r.2006.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 1. 2006 16:45
Náhodou jsem zjistila, že mi můj mzdový program špatně počítá daň (ehmm, mojí nebo manželovou vinou, v nastavení někdo z nás přepsal hodnoty) a místo 15% daně nám už od června u zaměstnanců počítá daň 12%. Co teď s tím? Co musím udělat? Předpokládám, že na finančák nic hlásit nemusím, nedoplatky doplatím, až budu dělat vyúčtování daně. Co se mzdama zaměstanců? Mám nějakou šanci z nich dostat nazpátek peníze? Co s těma, co už u nás nepracují? A co si s tím mám počít v účetnictví? Pokud zaměstnanci peníze nevrátí (někteří z nich určitě ne), nebude to při kontrole z finančáku problém - nebudou chtít tu částku navíc ještě nějak dodanit, nebo něco? Asi píšu trochu zmatečně, ale jsem z toho teď trochu na nervy. Děkuji moc za radu.