Re: společné zdanění manželů
Co to je "nevztahuje min. zákl. daně?".......ten se přeci týká všech, až na vyjímky (1.2.rok podnikání, ID a pod.), to by teda skoro všichni manželé, kteří podnikají více let nemohli společné zdanění uplatnit? Děkuji
nevztahuje min. zákl. daně znamená, že váš základ daně je vyšší, než pro ten daný rok stanovený min. zákl. daně a že tedy nepoužijete min. zákl. daně.
pokud je základ daně jednoho z manželů menší než minimální, budete muset uplatnit ten minimální a tím pádem nemůžete uplatnit společné zdanění manželů
Předpokládám, že od 10.-11./2005 čerpaáte rodičovský příspěvek. Takové osoby nemusí dodržet min. základ daně. A Váš manžel si prostě neuplatní nějaké výdaje, tím překročí stanovenou částku min.základu daně a už můžete použít SZM. Jen si to dobře propočítejte, zda je to pro rodinu jako celek výhodnější. Stojí to za to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 1. 2006 12:15
mám prosím takový dotaz.
Od roku 2002 jsem OSVČ. na MD jsem nastoupila v 4/05. Mohu v DP2005 uplatnit společné zdanění spolu s manželem nebo musím odevzdat samostatně? Děkuji