Re: Zamestnavatel vs zamestanec-skonceni
Zaměstnavatel by mu musel vyplácet průměrnou mzdu (tedy jakési odškodnění) v případě, že by pracovní poměr skončil a ten pracovník by NEŠEL podnikat (ani by nešel pracovat k jinému zaměstnavateli, který by se zabýval stejnou činností jako Vy). On by prostě splnil to, na čem jste se ve smlouvě dohodli a za to Vám zákon ukládá dávat mu po tu dobu průměrnou mzdu. Bohužel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 1. 2006 18:48
Zpracovavala jsem pracovni smlouvu, kde jsem v jednom odstavci uvedla, ze zamestnanec ma zakaz po dobu jednoho roku po skonceni prac.pomeru vykonavat cinnost, ktera je predmetem cinnosti zamestanavatele a bylo mi receno, ze kdyz by doslo k tomu, ze by onen zamestnanec sel napr podnikat a mel by toto v pracovni smlouve, ktera by tim padem koncila, musel by mu zamestnavatel vyplacet ten rok prumernou mzdu....????
Neni to nejaky nesmysl, poradi nekdo???
Predem moc dekuji