Re: Prohlášení
Myslíte prohlášení poplatníka u zaměstnavatele, abyste mohl uplatňovat měsíční slevy na dani? Toto plohlášení můžete ve stejném období mít podepsané pouze u jednoho zaměstnavatele. Pokud máte jen HPP a k tomu podnikáte, máte tedy jediného zaměstnavatele a u toho můžete toto prohlášení podepsat. Ovšem po skončení roku u něho nemůže podepsat žádost o daňové zúčtování, které se podepisuje na stejném formuláři, ale musíte si zažádat o potvrzení o zdanitelných příjmech a podat přiznání sám.
O zúčtování daně se žádá právě v tom růžovém Prohlášení, ale ve vašem případě akorát požádáte zaměstnavatele, aby vám vystavil "Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách.. " a potom si musíte udělat Daňové přiznání sám(-a) a podat na příslušný FÚ
Vždycky na tom samém formuláři, který podepisujete pro určitý rok, také žádáte po skončení toho roku o zúčtování. Jestliže jste na počátku roku 2005 podepisovali vzor č. 15 (na 3. straně nahoře), tak nyní požádáte o zúčtování v tomtém formuláři (podpis na 4. straně). Jestliže jste neuplatňovali děti a měli jste rok 2005 podepsaný na formuláři č. 14, tak zase žádost o zúčtování podepíšete na tomtéž formuláři. A pro rok 2006 všichni podepisují vzor č. 16.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 1. 2006 19:38
Prosím o radu, mohu podepsat "růžové Prohlášení", když mám na HPP jednoho zaměstnavatele a na vedlejšák jsem OSVČ a dávám daňové přiznání.