Re: par. 92a ZDPH
pokud je dodavatel plátce DPH a vy jste odběratel plátce DPH, přechází povinnost přiznat daň na vás.
Odběratel uvede daň an výstupu za dodavatele na ř. 730 přiznání, a vzniká mu nárok na uplatnění odpočtu daně dnem, kdy mu vznikla povinnost přiznat daň na výstupu. Nárok na odpočet uvede na ř. 310 přiznání
Zdroj: Informace MF pro plátce DPH
O účtování bohužel nevím
Re: par. 92a ZDPH
Děkuji za odpověď.
>pokud je dodavatel plátce DPH a vy jste odběratel
>plátce DPH, přechází povinnost přiznat daň na vás.
>Odběratel uvede daň an výstupu za dodavatele na ř. 730
>přiznání, a vzniká mu nárok na uplatnění odpočtu daně
>dnem, kdy mu vznikla povinnost přiznat daň na výstupu.
>Nárok na odpočet uvede na ř. 310 přiznání
>Zdroj: Informace MF pro plátce DPH
>
>O účtování bohužel nevím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 1. 2006 23:03
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak budu účtovat nákup zlata podle par. 92a ZDPH? Přijde mi doklad o nákupu bez DPH, já DPH dopočítám a dál budu účtovat tak, jak jsem účtovala v roce 2005? Jak to bude v daňovém přiznání? Jsem z toho jelen..Díky Lucie