Re: soukromý účet v podnikání
Pokud chcete vést banku, tak všechny ostatní výdaje v měsíci zaúčtujte jednou větou jako výdaje bez vlivu na základ daně a pak Vám bude sedět zůstatek. Určitě by také šly výdaje z banky vést v pokladně, jak uvádíte. A pokud nebudete chtít, tak nemusíte vést ani banku, ani pokladnu, pouze evidenci, která Vám bude vyhovovat a bude možné z ní zjistit základ daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 1. 2006 10:03
Dobrý den,
podnikám na živnostenský list a vedu daňovou evidenci, používám soukromý účet. Může mi prosím někdo poradit, jestli je správné když si vedu příjmy na účet - platby faktur a výdaje z účtu platba pojistného-(jíné výdaje a příjmy neúčtuji) v daňové evidenci , ale přesto mi nesedí zůstatek účtu v evidenci se skutečným zůstatkem podle výpisu, protože mám samozřejmě mnoho jiných soukromých výdajů, které se do evidence nedávají.Napadlo mě taky zda by to nešlo vést jen v pokladně a doložit si k tomu výpis z účtu, že ty operace proběhly.
Děkuju moc všem za odpověď. Iva