Re: danová evidence - pokladni doklady
diky ale ten § znam - podle neho bych PPD vypisovat nemusela a stacilo by mi mit seznam v sesite, kde bych napsala, ze dneska tu byla pi. Vokurkova a zplatila mi 300,- atd..... slo mi spis o to, zda to nepredepisuje jiny predpis/zakon, nebo skutecne staci papirovy seznam, kam napisu klienty a castku, kterou mi zaplatili (zatim po me zadny z klientu PPD nechtel, tak abych to nevypisovala zbytecne :-), Il.
Re: danová evidence - pokladni doklady
§31/17z. 455/91 Sb:
(17) Podnikatel je povinen vydat na žádost zákazníka doklady o prodeji zboží a o poskytnutí služby. Na dokladu musí být uvedeno označení podnikatele obchodní firmou, popřípadě názvem nebo jménem a příjmením, a identifikačním číslem, datum prodeje zboží nebo poskytnutí služby, druh zboží nebo služby a cena, pokud zvláštní právní předpis nestanoví jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 1. 2006 10:20
Opravdu neni nutne vest v DE pokladnu, ze?
Znamena to tedy, ze nemusim vypisovat VPD, staci paragony z obchodu? Na poskytnute sluzby, placene v hotovosti, bych ale PPD vypisovat mela, ze ano (i kdyz zakaznici doklad nechteji)?
Diky za odpoved, Il.