Re: Prilezitostni prijem do 20 000Kc
Ale jak to ctu, jestli jsem to dobre pochopil, mohu si prilepsit do castky 15 000,-- aniz bych se mel nejak zatezovat dani. Pochopil jsem to spravne?
Re: Prilezitostni prijem do 20 000Kc
Lide, ja uz jsem z toho opravdu zmatenej.
Jeste jednou polopaticky:
Jsem normalne zamestnany, kde mam za rok napr. 100000, tzn. radne z teto castky platim dan a dalsi nalezitosti (resp. to za me automaticky dela zamestnavatel).
Ja si mimo sve zamestnani (aniz by o tom zamestnavatel vedel) prividelal (na smlouvu o dile) za rok castku 15 000Kc. Musim jeste tuto castku 15 000 nekde uvest a zdanit, nebo si toho proste nemusim jiz vsimat??
To je jedine, na co chci odpovedet. Dekuji
Re: Prilezit. prijem do 20 000Kc-pro bdm
a prosím bdm jak je to tedy s tím § 38g/2? Já myslela, že když jsem zaměstnána a vydělám si podle §10 víc než 6000,- tak musím podávat daňové přiznání?
Do těch 20000,- se to vztahuje třeba na důchodce. Nebo jsem to
pochopila na školení špatně?
*** Záleží podle jakého odstavce (písmena) §10 si vyděláte. §10/3 říká, že osvobození do 20ti tis. se týká odst.1/a (příležitostné činnosti, příležitostný pronájem mov.věcí,...). Pokud si přivyděláte "jiným odstavcem" nebo "jiným paragrafem", u kterého osvobození není, musíte se držet limitů §38g. ***
*** Pokud spadá pod 10/1/a, pak v úhrnu za rok do 20 tis. osvobozeno. Zkuste vyjít z toho, že do DP se neuvádějí příjmy osv.od daně (a ty se srážkovou daní) - §38g. A ty jsou v §4 (tam jsou limitem většinou doba mezi nákupem a prodejem a to, zda majetek byl v OM) a rovněž v 10/1/a (tady je limit 20 tis.). Tyto příjmy se do DP uvádět nemusí, tudíž pouze kvůli nim se DP podávat nemusí. Pak máte spoustu dalších příjmů a jejich souběh (§6,§7,§8,§9,10§). A při takových příjmech už musíte dát pozor na ta omezení a souběh, které stanovuje §38g. A pokud veškeré (jakékoli) příjmy nepřesáhnou 15 tis., pak se DP vůbec nemusíte zabývat ***
díky moc, super, pochopila. Jen nevím, co si tedy mám myslet o tom, když tomu kamarádovi muzikantovi na fú řekli, že když je zaměstnán, nad 6 tis. přiznání a danit.
a ještě jsem volala kamarádce, také zaměstnaná a psala články do časopisů a také si prý hlídala 6 tis. - sdělili na fú, ale úplně v jiném konci republiky.
A to bych u obou řekla, podle vašeho výkladu, že do 20 osvobozeno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 1. 2006 10:30
Dobry den, jiz se v teto diskusi toto tema objevilo, ale radeji jeste pro sichr. Jsem normalne zamestnan. V tomto roce jsem si jeste mimo toto stale zamestnani v ramci smlouvy o dilo prilepsil o 15 000Kc. Jestli jsem dobre pochopil z drivejsich reakci v tomto foru, tak z teto prilezitostni cinnosti (tzn. do 20 000Kc) nemusim nic platit. Je to tak? Dekuji za info