Re: Dan z nemovitosti
xxxxxxxxxx
Zák. o dani z nemovitosti, §13a) odst. 7:
Byl-li podán návrh na vklad vlastnického práva do katastru nemovitostí, o kterém nebylo do 31. ledna zdaňovacího období rozhodnuto, je poplatník povinen podat daňové přiznání nejpozději do konce třetího měsíce následujícího po měsíci, v němž byl zapsán vklad práva do katastru nemovitostí. Daňové přiznání poplatník podává za zdaňovací období následující po roce, v němž vznikly právní účinky vkladu.
(PS - podle toho se hodlám řídit já, neboť mám obdobný problém)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 1. 2006 13:11
Letos budu poprve delat danove priznani na dan z nemovitosti.
Vim, ze je rozhodny stav nemovitosti k 1.1.2006.
V lonskem roce jsme koupili pozemky, ktere jeste nebyly zapsany do katastru nemovitosti. Navrh na zapis byl podan k 21.12.2005. Az bude zapis proveden, bude tedy k 21.12.2005.
Mam tento pozemek zahrnout do danoveho priznani ???(predpokladam, ze do 31.1.2005 zápis ještě neproběhne.).
Pokud vim u staveb neni rozhodujici zapis v katastru, ale vydane kolaudacni rozhodnuti - tedy pokud bylo v prosinci 2005 zkolaudovano, ale zapis v katastru jeste nebyl proveden, tak je do priznani zarhunu.
Druhy dotaz se tyka staveb, ktere byly zkolaudovany nyni lednu a do konce ledna nabude pravni moci. Ja bych je do danoveho priznani nazahrnovala, ale nevim jestli se na to nevztahuje nejaka vyjimka.
Dekuji vsem