Re: Daň z převodu nemovitosti - ručitel
>Dobry den,
>koupila jsem byt v os. vlastnictví. Prodávájící
>doposud nezaplatil daň z převodu nemovitosti (8 měs. od
>prodeje). Prodávající je problémový tip, jeho trvalý pobyt
>jsem musela převést na město, sám si ho nebyl shopen
>zrušit. Nevím kde se v současné době nachází (telefon
>nefunguje a na poslední známé adrese se nazdržuje). Mám
>obavy, že daň z převodu bude nárokovat finanční úřad
>po mě.
>Proto mne zajímá následující, jakým způsobem se mám
>bránit, a pokud to na mne fin. úřad začne vymáhat, zda
>to mohu vymáhat na prodávajícím soudně.
>
>Předem velice děkuji za odpověď.
Obávám se , že jste ručitelem ze zákona a bránit se nijak nelze, FÚ bude vymáhat na vás. Pokud chcete soudně, tak jedině jako občansko-právní spor s výsledkem nejistým...
>
Re: Daň z převodu nemovitosti - ručitel
Obava je na místě, berňák daň bude vymáhat po Vás jako po ručiteli (ze zákona). Jak si ji vymůžete po prodávajícím je jen a jen Vaše věc. Proto se v obdobných případech doporučuje nešetřit a zajistit převod bytu, peněz a splacení daně přes notáře, advokáta či banku...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 1. 2006 17:28
Dobry den,
koupila jsem byt v os. vlastnictví. Prodávájící doposud nezaplatil daň z převodu nemovitosti (8 měs. od prodeje). Prodávající je problémový tip, jeho trvalý pobyt jsem musela převést na město, sám si ho nebyl shopen zrušit. Nevím kde se v současné době nachází (telefon nefunguje a na poslední známé adrese se nazdržuje). Mám obavy, že daň z převodu bude nárokovat finanční úřad po mě.
Proto mne zajímá následující, jakým způsobem se mám bránit, a pokud to na mne fin. úřad začne vymáhat, zda to mohu vymáhat na prodávajícím soudně.
Předem velice děkuji za odpověď.