Re: Auto a DPH
Pokud si uplatňujete DPH, pak předpokládám, že se jedná auto kategorie N1 a ne osobní. Pokud auto nebudete využívat jako OSVČ, pak skutečně nelze uplatnit ani DPH na vstupu a ani poměrnou část nájmu do výdajů. Pokud chcete převést na s.r.o., pak jedině lze převod práv (cese nájemní smlouvy). Dohodnout se přímo u leasingové společnosti. Tento převod je úplatný. Vlatníkem auta po skončení nájmu bude ale s.r.o.. Dalším řešením, pokud chcete, aby auto po skončení leasingu bylo ve vašem vlastnictví, vyžádat si souhlas s leasingovou společností s podnájmem předmětného auta. Pak si vy uplatníte DPH na vstupu a poměrnou část nájmu ve výdajích, ale z podnájmu odvedete DPH na výstupu a budete mít zdanitelný příjem za podnájem auta. Po ukončení leasingu budete vy vlastníkem, pokud auto samozřejmě odkoupíte. Při podnájmu a případném pronájmu po ukončení leasingu nezapoměňte na ceny obvyklé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 1. 2006 20:25
Dobrý den. Nevím, jak vyřešit následující problém. Jako OSVČ jsem koupil auto na firmu na leasing a uplatňuji si odpočet DPH u leasingových splátek. Jelikož teď budu jednatelem v s.r.o. (nejsem společník) na OSVČ nebudu mít jízdy. Hrozí mi, že si nebudu moci uplatnit dále odpočet DPH a leasingové splátky do výdajů? Lze to nějak převést na to s.r.o., abych jezdil pro ně jako jednatel a přitom měl nárok na odpočet u leasingu? Děkuji předem