Re: Zákoník práce-je to normální?
Podle §7 odst. 2: Výkon práv a povinností vyplývajících z pracovněprávních vztahů nesmí bez právního důvodu zasahovat do práv a oprávněných zájmů účastníků pracovněprávního vztahu a nesmí být v rozporu s dobrými mravy.
Toto ustanovení je ve vašem případě určitě porušeno.
Re: Zákoník práce-je to normální?
(2) Pracovní dobu téže směny může zaměstnavatel po projednání s příslušným odborovým orgánem rozdělit na dvě části; v zemědělství, v dopravě, ve spojích, v kulturních zařízeních a v obchodě může být pracovní doba téže směny takto rozdělena i na více částí. Zaměstnavatel přitom přihlíží k možnostem zabezpečení plynulé dopravy pracujících do zaměstnání, zásobování elektřinou, plynem, topnou parou a k tomu, aby tato rozdělení pracovní doby nebyla v rozporu se zájmy obyvatelstva.
Pokud je to v zakone. Jinak u ridicu se pocita jako pracovni doba pouze rizeni vozidla a prestavka, nakladani a vykladani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 1. 2006 20:44
Pracuji jako řidič autobusu.Zaměstnavatel mi rozdělil podle §87 odst.2 směnu na 13 částí.V práci jsem 14 hodin,délka uznané směny je 9 hodin.Zbytek tvoří 12 přerušení práce-nejkratší 3 minuty,nejdelší 85 minut.Poradí mi někdo,zda je to v souladu se zákoníkem práce?Mohu se vůbec nějak bránit?Děkuji Pavel