Re: PRODEJ BYTU-souhlas
Pokud se jedná o družstevní byt (mluvíte-li o nájemnících) nebo o byt ve vlastnictví (mluvíte-li o majitelech) tak souhlas nepotřebujete. To o čem se zmiňujete se týká podílového spoluvlastnictví - kdy se jedná o tzv. ideální podílly, v takovém případě mají spoluvl. předkupní právo.
Martina
Re: PRODEJ BYTU-souhlas
Souhlas, u družstevního bytu převádíte za úplatu (=cena bytu)členská práva a povinnosti (příp. i členský podíl a členství) a dohoda o tomto převodu se družstvu dává jen na vědomí. U nájemního bytu se jedná o změnu nájemce (za příp. úplatu). U bytu ve vlastnictví prodáváte věc/byt, zapsanýv KN - i když k němu patří podíl na společných částech domu a příp. pozemku, tak zde žádné předkupní právo není. Pouze máte-li dům v podílovém spoluvlastnictví, s nímž je spojeno právo užívat konkrétní byt, tak chcete-li "prodat" svůj podíl, musíte jej nejdříve nabídnout ostatním spoluvlastníkům, a to za tu cenu, za kterou jej nabízíte někomu jinému.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 1. 2006 21:14
Prosím poradí mi někdo, nebo řekne svou zkušenost? Mám byt v panelovém domě, chci ho prodat.. potřebuji k tomu souhlas všech ostatních nájemníků (majitelů bytů)? Slyšela jsem, že bych ho měla přednostně k prodeji nabídnout jim. Děkuji za všechny odpovědi