Re: Dědictví
Zatím s tím nic nenaděláte, v rámci dědického řízení navrhnete tzv. dědický zápočet - na dědický podíl Vaší sestry se započte to, co od matky za jejího života zadarmo dostala. Je jedno, jestli jí matka členská práva a povinnosti převedla bezplatně, nebo na nějakou částku. Smůlu ovšem máte pokud matka dceři "byt" převedla za cenu v místě a čase obvyklou, navzájem si potvrdily předání-převzetí peněz a tyto se nenajdou (předány ve skutečnosti nebyly či je matka utratila).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 1. 2006 20:16
Prosím o zhodnocení situace: Rodiče byli za manželství nájemci družstevního bytu ( členové družstva).Po smti otce maminka vystoupila z družstva a byt předala novému nájemci s vyrovnáním 1,2 mil. Kč. Stejným způsobem převzala nový byt jako nájemce a člen družstva se zaplacením asi 1,3 mil Kč. Prodej a koupi zprostředkovala oficiálně realitka. Stavební úpravy financovala její dcera v hodnotě asi 600 tisíc Kč. Nyní nechala členství přepsat na dceru, která má zde i trvalé bydliště. O převodu bytů do osobního vlastnictví uvažuje družstvo během 2 let. Zajímá mne jakou mám já , jako syn, ze zákona šanci na dědický podíl z bytu a jak asi velký? Může maminka nebo moje sestra za života nějak ovlivnit můj dědický podíl z bytu po rodičích?