Re: PROSÍM ÚČETNÍ - MONEY S3
Ale jak jste účtovala ve fa.přijaté.Pokud se nejdná o velkou částku,tak udělejte spotřebu nebo režii a vyskladněte to skladovým dokladem.Teď je ještě potřeba vědět zda účtujete A,B sklad.Pokud B musíte použít ID,kde to vydáte ze skladu 501200/132100 nebo spotřeba materiálu 501100/112100.
Tak jinak vemte doklad,kterým se toto zboží nějak nakoupilo a podívejte se jak je faktura zaúčtována.Jinak fakturu zaúčtujete jako osobní spotřebu pokud je to fyzická osoba 901 a DPH nemůžete uplatnit.To můžete pokud ho přijmete na sklad nebo na režii.
Interní doklad se nepromítá do peněžního deníku, nevím, jestli i v daňové evidenci máte sklady, pokud ne a zboží učtujete přímo do spotřeby a víte, kolik si bude brát majitel, tak bych při zaučtování faktury, zboží, které se prodá, zaučtovala do spotřeby včetně DPH, odpovídajícímu té částce a částku pro majitele bych zaúčtovala do spotřeby včetně DPH, protože na tu částku se nesmí uplatnit DPH. Příkl. fa na 119, základ daně 100 a DPH 19. Z částky 100 si majitel vezme zboží za 20. Do spotřeby bych dala 80,-- DPH 15,20, do osobní spotřeby mi přijde částka 23,80 s 0 DPH. Nemám sklad, tak nevím, jak se účtuje faktura do skladu, ale určitě to bude podobné, na sklad přijmu částku, uplatním odpočet na tuto částku a zbytek dám na osobní spotřebu. V Money S3 lze i u přijaté faktury učtovat na několik položek s různou daní, s různými účty.
Interní doklad se nepromítá do peněžního deníku, nevím, jestli i v daňové evidenci máte sklady, pokud ne a zboží učtujete přímo do spotřeby a víte, kolik si bude brát majitel, tak bych při zaučtování faktury, zboží, které se prodá, zaučtovala do spotřeby , uplatnila odpočet DPH, odpovídajícímu té částce a částku pro majitele bych zaúčtovala do osobní spotřeby včetně DPH, protože na tu částku se nesmí uplatnit DPH. Příkl. fa na 119, základ daně 100 a DPH 19. Z částky 100 si majitel vezme zboží za 20. Do spotřeby bych dala 80,-- DPH 15,20, do osobní spotřeby mi přijde částka 23,80 s 0 DPH. Nemám sklad, tak nevím, jak se účtuje faktura do skladu, ale určitě to bude podobné, na sklad přijmu částku, uplatním odpočet na tuto částku a zbytek dám na osobní spotřebu. V Money S3 lze i u přijaté faktury učtovat na několik položek s různou daní, s různými účty.
Pracuji taky v Money S3 a asi bych tam využila Závazku - aby se mi to promítlo hlavně do přiznání k DPH, protože interní doklady se v Money do seznamu pro daňové přiznání nepromítnou
Vytvořte závazkový doklad a dejte tam členění dph 210,215 a aby jste to měla vyrovnané a nebylo to zelené z důvodu, že to nebude uhrazeno - protože majitel to hradit nebude tak to uhraďte prostřednictvím interního dokladu. Nepromítne se to do pěněžního deníku, ale budete to mít v přiznání pro DPH
A udělejte výdejku pro osobní spotřebu - pokud to evidujete na skladě
Taky vedu DE v Money S3 a také budu poprvé vytvářet doklad o použití na benzin.
V uživatelském nastavení si vytvoříte interní doklad s číselnou řadou
a přiřadíte k tomu členění DPH ř. 444,445.
V peněžním deníku se to nepromítne, protože pokladna se nezmění. Změní se Vám pouze základ daně a DPH, což se Vám promítne přimo v přiznání.
Zkuste a dejte vědět.
Re: PROSÍM ÚČETNÍ - MONEY S3 - paní Daně
Zkoušela jsem. Když dám "přidat ID", otevře se mi formulář. Členění DPH tam nemůžu přiřadit, vůbec tam nemám možnost toto udělat. Jsou tam pouze kolonky "činnost", "středisko" a " zakázka". Potom "párování" a "variabilní symbol". Mám Money S3 Standard.
Máte pravdu, taky jsem to zkoušela, podařilo se mi vytvořit ID-Doklad o použití s členěním na DPH, ale když jsem zkoušela jej vyplnit, objevila se hláška o kritické chybě,
Udělala jsem dotaz na Cíglerovce a až budu vědět, ozvu se.
Zřejmě to nemají ošetřeno.
Provedla jsem tento pokus:
V typech účetních dokladů máte vytvořen účetní interní doklad. Znovu na něj klikněte -opravit- a zobrazí se Vám tam členění DPH, které zadáte /ř.444,445/.
Potom jsem si vytvořila v pohledávkách doklad toho, co chci krátit vč.DPH-.
No a pak jsem vystavila interní doklad, doplnila variabilní symbol pohledávky, doplnila částku a zaúčtovala.
V daňovém přiznání se to promítlo na ř.210-uskutečněná plnění, v pokladně je 0 a potom zbývá v přiznání daně z příjmu v uzávěrkových operacích upravit základ daně.
Dalo to fušku, Cíglerovci nepomohli a doufám, že to takhle je správně .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 1. 2006 9:13
Chtěla bych se zeptat, kam mám v Money S3 zaúčtovat doklad o použití. Vedu DE. Někdo mi tady radil, že do interních dokladů, ale moc se mi to nezdá. Co se vlastně do těch ID zapisuje?
Díky za radu!