Re: Moc prosím!!!!!!!
*** Nevím, o jaký "příspěvek v rámci soutěže" se jedná, ale pokud přefakturováváte službu, řídíte se §14/3/g "...se považuje...g) přeúčtování služeb, které plátce pořídil od jiné osoby, pokud při jejich pořízení uplatnil nárok na odpočet daně, dále přeúčtování služeb, které plátce pořídil od osoby, která není plátcem daně."......a dále 5/e "se nepovažuje....e) přeúčtování služeb, které plátce pořídil od jiného plátce, pokud při jejich pořízení neuplatnil nárok na odpočet daně, a dále přeúčtování služeb od neplátce, pokud přijatá úhrada nepřevyšuje částku, za kterou plátce služby pořídil a o této skutečnosti účtuje odpovídajícím způsobem podle zvláštního předpisu11a) nebo vede daňovou evidenci odpovídajícím způsobem, pokud jde o plátce, který nemá povinnost vést účetnictví" ***
Za sjednaný počet finančních smluv,jsem dostal od firmy, která není plátcem, 1500kč, ale smím si je vybrat formou nákladů za inzerci. Chtějí, abych jim přefakturoval částku 1500,- jako náklady spojené s inzercí a opravdu nevím zda mám fakturu vypsat v tomto případě s DPH
Moc děkuji za předešlou i další odpověď.Petr
*** Pak záleží na tom, zda jste tu inzerci, kterou přefakturováváte, nakoupil od plátce a uplatnil si DPH na vstupu. Předpokládám, že za kolik jste nakoupil, za tolik prodáváte (přefakturováváte) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 1. 2006 12:43
Vedeme DE, jsme plátci DPH. Přefakturovávám náklady spojené s inzercí za soutěž v částce 1500Kč firmě která není plátce DPH. Musím k té částce DPH dopočítat nebo nemusím, když příspěvek v rámci soutěže je za činnost , která je osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně??