Re: sleva z ceny z EU - jak zaúčtovat?
A italsky dodavatel tu slevu resil jakym zpusobem. Vzdyt nemohl poslat pouze oznameni - poslal vam dobropis? Jakym způsobem vam vratil penize (to vam pouze tu castku poslal na ucet?)
Ja bych trvala na dobropisu, pak se uctuje stejne jako u FP jen se znamenkem - .
Opravny Intrastat posilat nemusite, jestlize zmena ceny je mensi nez 100.000
s Italama je to tezke, vim z vlastni zkusenosti :-))) Tak tu dalsi fakturu zauctujte v plne cene + se znamenkem - tu slevu. Platit budete rozdil....
Dopis urcite nelze povazovat za dobropis, pouze ho k te fakture muzete pridat. Urcite ale na na financni vynosy, sleva se tyka zbozi!!!!
zboží účtujeme způsobem A, zboží je již naskladněno, prodáno, vyskladněno, sníží se mi hodnota již dávno prodaného zboží, tak mi dobráku poraďte, jak to mám účtovat přes sklad? k žádnému pohybu zboží nedošlo, děkuji vám že mi určitě odpovíte
Na způsob vedeni skladu A jsem letos taky presli, nemusite mi vypravet, jak je to v porovnani s B tezke!!!!! Hrabu se tu v papirech kolegyne (ja osobne sklad nedelam), s nadeji, ze z toho neco pouzitelneho vykoukam - nekolik dobropisu jsme taky meli...
Ale vetsinou to bud byla spatne vypocitana cena nebo za vracene zbozi - na to mame sklad neshodnych produktů a analyticky rozlisene ucty (zbozi na reklamaci atp.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 1. 2006 12:48
V srpnu jsme obdrželi z Itálie zboží, zboží jsem zaúčtovala na sklad, prodala, vyskladnila.
Po určité době zákazník však zjistil, že zboží vykazuje nedostatky - zboží si ponechal, avšak od nás obdržel slevu.
Posléze i dodavatel z Itálie nám zaslal oznámení o slevě z ceny zboží. Jak tutu slevu z ceny zaúčtovat? Na jaké účty? (ostatní finanční výnosy?)
Objeví se sleva z ceny v přiznání k DPH? Intrastat bych měla udělat opravný, jedná se mi hlavně o to DPH a zaúčtování.