Re: potvrzený záp.list z PSSZ!!!!!!!!!
V případě, že jste velká organizace, tak stačí to,jak popisujete.
V případě malé org.(do 25 zaměstnanců), potvrdí OSSZ počet dnů prac.neschopnosti.
Asi jsem to nenapsala dost srozumitelně - malá organizace, odhláška pracovníka + zápočtový list na Pražskou správu sociálního zabezpečení k potvrzení neschopnosti.
Dosud jsem to vše posílala poštou a také poštou nám to vraceli potvrzené. Teď jsme změnili sídlo a tím i sociálku a tam se prý musí chodit osobně.
Proto zjišťuji, zda tam opravdu musím osobně nebo jestli to mají poslat. A také kam, zda do místa bydliště pracovníka nebo do firmy.
Já ho posílám vždycky poštou. Jelikož ale zápočtový list musíte dát
zaměstnanci v den ukončení, tak ho dám i jemu, ale nepotvrzený
na OSSZ. Na zápočtový list v kolonce o nemocích tam píšu "potvrzená na příloze" . Na OSSZ posílám s tím zápočtovým listem zvlášť přílohu o přehledu nemocenských a tu mi oni potvrdí a pošlou zpět. Tu potom předám zaměstnanci potvrzenou nebo mu jí též zašlu poštou - poku už se nedostaví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 1. 2006 13:54
Prosím jakou máte zkušenost s posíláním potvrzeného zápočtového listu PSSZ? Já jsem se teď dozvěděla, že musím přijít se zápočťákem zaměstnance osobně, tam mi potvrdí jeho nemoc a zase si to odnesu. Že nemají peníze na to, aby to firmě posílali poštou. Jsem v šoku, dosud se mi to nestalo.