Re: ZP
V § 3 odst. 7 zákona o zdrav.pojištění jsou uvedeny osoby,na které se nevztahuje minimální vyměřovací základ. Mimo jiné jsou zde i osoby, které celodenně a řádně pečuje alespoň o jedno dítě do 7 let, nebo dvě děti do 15ti let.
Tzn. že u takové osoby budete odvádět ZP ze skutečného VZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 1. 2006 21:53
Mám pracovnici na zkrácený PP za 4500,-/měs.Má dvě malé děti a já se domnívala, že za ní musím doplatit ZP do částky odpovídající minimální mzdě.203 ,- ona a já 767 já - např. za prosinec 2005.
Reálně jsem to tak platila - jak je to správně? Tak mi to sdělili na ZPMV - že nemají jiný program v počítači,a 7185,-Kč mám psát i jako vyměřovací základ do přehledů.Jestli to je jinak, co s tím?