Re: Prodej bez nákupu?
Jen jsem si říkala, že kdyby prodal bez DPH, tak by mohlo jít o prodej soukromých věcí a ty nepodléhají zdanění daní z příjmů. Pokud již odvedl DPH (vystavil daňový doklad), pak je to problém. Asi bych zboží vložila do obchodního majetku za 0 hodnotu (ztráta dokladu). Ale to asi bude věc názoru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 1. 2006 17:33
Dobrý večer.Mám problém.Podnikatel vystavil fakturu na zboží,které nenakoupil,dostal nebo má z druhé ruky.Jak řešit to,že není k němu žádný nákup.Jedná se o větší částku,takže např.čestné prohlášení o ztrátě dokl.nepřipadá v úvahu.Vím,že je to jeho věc,když nedoloží nákup,ale je to podezřelé a nestojím o ppödrobné prošťourání vedení účetnictví.Máte nějaký nápad?Díky JMarek