Re: Odpisy u staršího auto - prosím o ra
>Koupil jsem starší auto v bazaru. Součástí faktury je
>cena za auto.
>ca. 100 000, garance o původu ca. 5000,- zlatá karta
>490,- lékárnička 599,- povinné ručení a havarijní
>pojištění 1800, a 800,-, asistenční služba 580,- příprava
>auta k prodeji ca. 1500,-
>Jak dlouho budu toto auto odepisovat (současné stáří 5
>let) a mohu odepisovat celou fakturu i s dalšími
>položkami, které jsem jsmenoval. Nebo vydělím pouze cenu
>auto? A ostatní zahrnu vše do roku, kdy jsem kupoval?
>Děkuji za radu. Michal začínající podnikatel
Auto budete odpisovat /bez ohledu na jeho současné stáří/ buď 4 roky, pokud se jedná o osobní automobil /v TP má uvedenou kategorii M1 nebo MG/ nebo 5 let, pokud jde o auto nákladní. Vzhledem k tomu, že nejste prvním vlastníkem, nebudete moci uplatnit zvýšení vstupní ceny - platilo by u nákladního auta. Za vstupní cenu bych považovala 100.000,- Kč. Ostatní položky snad kromě lékárničky mají charakter služby a uplatnila bych je hned ve výdajích. Nezapomeňte na silniční daň.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 1. 2006 20:24
Koupil jsem starší auto v bazaru. Součástí faktury je cena za auto.
ca. 100 000, garance o původu ca. 5000,- zlatá karta 490,- lékárnička 599,- povinné ručení a havarijní pojištění 1800, a 800,-, asistenční služba 580,- příprava auta k prodeji ca. 1500,-
Jak dlouho budu toto auto odepisovat (současné stáří 5 let) a mohu odepisovat celou fakturu i s dalšími položkami, které jsem jsmenoval. Nebo vydělím pouze cenu auto? A ostatní zahrnu vše do roku, kdy jsem kupoval?
Děkuji za radu. Michal začínající podnikatel