Re: Zaměstnanec ve výkonu trestu
§ 53 odst.1 ZP - lze okamžitě zrušit PP, jestliže zaměstnanec byl pravomocně odsouzen pro úmyslý tr.čin k nepodmíněnému trestu OS na dobu delší jak 1 rok- je to ten případ? nebo pro tr.čin spáchaný při plnění prac.úkolů nebo v přímé souvislosti s ním k trestu OS nepodmíněně nejméně 6 měsíců?
pája
Re: Zaměstnanec ve výkonu trestu
OK, ale mě se zaměstnavatel ptá, zda musí ukončit pracovní poměr, jelikož by zaměstnanec po návratu z trestu u něho dále pracoval. Byl odsouzen za nějaký delikt spjatý s jeho někdejší podnikatelskou činností ale teď byl bezproblémový zaměstnanec. Holt i takové věci se stávají a za blbost se platí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 1. 2006 9:01
Prosím o radu, zaměstnanec nastoupil výkon trestu. Musí s ním zaměstnavatel ukončit pracovní poměr? Pokud ne, jak ho bude po dobu výkonu trestu evidovat? Děkuji za radu, nikdy jsem se s tímto zatím nesetkala.